Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λέιν (ΕΚΤ): Οι αυξημένοι μισθοί στηρίζουν τον πληθωρισμό της ευρωζώνης

Η κεντρική τράπεζα θα γνωρίζει μόνο γύρω στο Πάσχα της επόμενης χρονιάς, εάν πράγματι η αύξηση των μισθών φρενάρει όπως αναμένει, σημείωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της.

Λέιν (ΕΚΤ): Οι αυξημένοι μισθοί στηρίζουν τον πληθωρισμό της ευρωζώνης

Οι αυξανόμενοι μισθοί στη ζώνη του ευρώ στηρίζουν τον πληθωρισμό στο μπλοκ, αλλά η αύξηση των μισθών θα μετριαστεί τους επόμενους μήνες, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Φίλιπ Λέιν.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο Λέιν είπε σε εκδήλωση στη λιθουανική πρωτεύουσα Βίλνιους ότι η ΕΚΤ θα γνωρίζει μόνο γύρω στο Πάσχα της επόμενης χρονιάς, εάν πράγματι η αύξηση των μισθών υποχωρήσει όπως αναμένει.

Είπε στους δημοσιογράφους ότι χαιρέτισε τα νέα της περασμένης εβδομάδας που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός της ευρωζώνης έπεσε τον Σεπτέμβριο στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών, αλλά είπε ότι θα χρειαστεί παρακολούθηση περαιτέρω προόδου.

«Εκτιμούμε ότι ο πληθωρισμός των μισθών θα μειωθεί, αλλά θα χρειαστούν μήνες, θα χρειαστεί χρόνος. Επομένως, αυτό που είδαμε τον Σεπτέμβριο είναι ευπρόσδεκτο, αλλά πρέπει να δούμε περαιτέρω πρόοδο», δήλωσε ο Λέιν.

«Για τον πληθωρισμό των υπηρεσιών, καλωσορίζω τον Σεπτέμβριο (τα στοιχεία), αλλά νομίζω ότι θα εξετάζουμε τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των υπηρεσιών για αρκετό καιρό», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v