Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Barclays: Μόνο μια κατάρρευση μετοχών μπορεί να σώσει την αγορά ομολόγων

«Δεν υπάρχει μαγικό επίπεδο αποδόσεων που, όταν επιτευχθεί, θα προσελκύσει αυτόματα αρκετούς αγοραστές για να πυροδοτήσει ένα διαρκές ράλι ομολόγων», σημειώνουν οι αναλυτές.

Barclays: Μόνο μια κατάρρευση μετοχών μπορεί να σώσει την αγορά ομολόγων

Τα ομόλογα παγκοσμίως είναι καταδικασμένα να συνεχίσουν να πέφτουν, εκτός εάν μια διαρκής πτώση των μετοχών αναζωογονήσει την ελκυστικότητα των περιουσιακών στοιχείων σταθερού εισοδήματος, σύμφωνα με την Barclays.

«Δεν υπάρχει μαγικό επίπεδο αποδόσεων που, όταν επιτευχθεί, θα προσελκύσει αυτόματα αρκετούς αγοραστές για να πυροδοτήσει ένα διαρκές ράλι ομολόγων», έγραψαν σε ένα σημείωμα αναλυτές με επικεφαλής τον Ajay Rajadhyaksha. «Βραχυπρόθεσμα, μπορούμε να σκεφτούμε ένα σενάριο όπου τα ομόλογα κάνουν ράλι, εάν τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου πέσουν απότομα τις επόμενες εβδομάδες».

Η καταστροφή στα ομόλογα έχει προκαλέσει κραδασμούς στην παγκόσμια αγορά ομολόγων τους τελευταίους μήνες, καθώς οι επενδυτές παίρνουν θέση για υψηλότερο κόστος δανεισμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ενώ το sell off κατέβασε ταχύτητα την Τετάρτη, οι traders βρίσκονται σε εγρήγορση για αναζωπύρωση της αστάθειας -ειδικά εάν τα στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ την Παρασκευή είναι ισχυρότερα από το αναμενόμενο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v