Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατρακύλα 27% για τις μετοχές της Metro Bank

Η βρετανική τράπεζα βρίσκεται σε συζητήσεις με επενδυτές για την άντληση 250 εκατομμυρίων λιρών σε μετοχικά κεφάλαια και 350 εκατομμυρίων λιρών χρέους για να στηρίξει τον ισολογισμό της, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το σχέδιο.

Κατρακύλα 27% για τις μετοχές της Metro Bank

Βουτιά 27% έκαναν οι μετοχές της Metro Bank, αφότου οι Financial Times ανέφεραν ότι η εταιρεία συζητούσε για επείγουσα αύξηση κεφαλαίου κατά 600 εκατ. στερλίνες. Η πτώση οδήγησε σε αναστολή διαπραγμάτευσης δύο φορές σήμερα Πέμπτη.

Η  τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται σε συζητήσεις με επενδυτές για την άντληση 250 εκατομμυρίων λιρών σε μετοχικά κεφάλαια και 350 εκατομμυρίων λιρών χρέους για να στηρίξει τον ισολογισμό της, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το σχέδιο.

Οι μετοχές, οι οποίες είχαν ήδη υποχωρήσει απότομα τις τελευταίες εβδομάδες, ξεκίνησαν trading αρνητικά, στις £37,05, δίνοντας στην τράπεζα κεφαλαιοποίηση 62 εκατομμυρίων λιρών.

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch έθεσε τη Metro σε αρνητική παρακολούθηση την Τετάρτη, επικαλούμενος αυξημένους κινδύνους για το επιχειρηματικό μοντέλο, την κεφαλαιακή θέση και τη χρηματοδότησή της.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v