Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τη μεγαλύτερη εξαγορά του 2023 παγκοσμίως ετοιμάζει η Exxon

Στα σκαριά mega deal $60 δισ. για την απόκτηση της εταιρείας γεωτρήσεων σχιστολιθικού πετρελαίου Pioneer. Θα είναι η μεγαλύτερη εξαγορά της τα τελευταία 20 χρόνια.

Τη μεγαλύτερη εξαγορά του 2023 παγκοσμίως ετοιμάζει η Exxon

Η Exxon Mobil βρίσκεται σε συνομιλίες για την εξαγορά της εταιρείας γεωτρήσεων σχιστολιθικού πετρελαίου Pioneer Natural Resources, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα, πλησιάζοντας στη μεγαλύτερη εξαγορά της των τελευταίων 20 ετών και περισσότερο, καθώς ο ενεργειακός κολοσσός επιδιώκει να γίνει ο κυρίαρχος παραγωγός σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η συμφωνία θα μπορούσε να ανέλθει στα 60 δισεκατομμύρια δολάρια και μπορεί να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν επιπλοκές, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η οποία ανέφερε για πρώτη φορά τις συνομιλίες την Πέμπτη.

Σε αυτό το μέγεθος, η συμφωνία θα ήταν η μεγαλύτερη παγκοσμίως φέτος, ξεπερνώντας την εξαγορά ύψους 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον φαρμακευτικό κολοσσό Pfizer της εταιρείας παραγωγής φαρμάκων κατά του καρκίνου Seagen, που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο.

Θα ήταν επίσης η μεγαλύτερη εξαγορά της Exxon από τη συγχώνευσή της με τη Mobil το 1999 και θα έκανε τον ενεργειακό γίγαντα, τον κορυφαίο παραγωγό στην πιο παραγωγική περιοχή πετρελαίου των ΗΠΑ.

Οι μετοχές της Pioneer έκλεισαν στα 214,96 δολάρια η καθεμία την Πέμπτη, αποτιμώντας την εταιρεία στα 50,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v