Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρση της απαγόρευσης εξαγωγών ντίζελ αποφάσισε η Ρωσία

Η σχεδόν πλήρης απαγόρευση των εξαγωγών ντίζελ και βενζίνης από τη Ρωσία επιβλήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου. Οδήγησε σε άλμα στις τιμές. Τι αποφασίστηκε και υπό ποιες προϋποθέσεις. Υποχωρεί 3% το ντίζελ.

Αρση της απαγόρευσης εξαγωγών ντίζελ αποφάσισε η Ρωσία

Η κυβέρνηση της Ρωσίας αποφάσισε να επιτρέψει την επιστροφή στις εξαγωγές ντίζελ δια θαλάσσης, μόλις εβδομάδες μετά την επιβολή απαγόρευσης που αναστάτωσε τις παγκόσμιες αγορές.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι αποστολές μπορούν να συνεχιστούν, υπό την προϋπόθεση ότι τα καύσιμα παραδίδονται στα λιμάνια της χώρας μέσω αγωγών, σύμφωνα με δήλωση στον λογαριασμό της κυβέρνησης στο Telegram.

Οι τιμές του ντίζελ υποχωρούν 3% στην Ευρώπη, στα $839 ανά τόνο.

Η σχεδόν πλήρης απαγόρευση των εξαγωγών ντίζελ και βενζίνης από τη Ρωσία επιβλήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου. Οδήγησε σε άλμα στις τιμές του ντίζελ στην Ευρώπη, καθώς η Ρωσία είναι η μοναδική μεγαλύτερη εξαγωγέας καυσίμων τύπου ντίζελ δια θαλάσσης.

Οι λεγόμενοι γκρίζοι εξαγωγείς ή εταιρείες που δεν παράγουν το δικό τους ντίζελ αλλά αποστέλλουν όγκους που αγοράζονται στην εγχώρια αγορά, θα πρέπει τώρα να πληρώσουν έναν απαγορευτικά υψηλό εξαγωγικό δασμό, σύμφωνα με τη δήλωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v