Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Metro Bank: Ομολογιούχοι προσφέρουν ένεση £600 εκατ.

H βρετανική τράπεζα αξιολογεί επιλογές κεφαλαιακής ενίσχυσης, μετά την ιστορική βουτιά της μετοχής της και τη διπλή αναστολή διαπραγμάτευσης.

Metro Bank: Ομολογιούχοι προσφέρουν ένεση £600 εκατ.

Oμάδα ομολογιούχων της Metro Bank προσφέρει στην τράπεζα κεφαλαιακή ένεση 600 εκατομμυρίων λιρών, ωστόσο εκκρεμεί η αποδοχή της, σύμφωνα με τους Financial Times.

H Metro ανακοίνωσε χθες ότι αξιολογούσε διάφορες επιλογές για την κεφαλαιακή της ενίσχυση, την ώρα που η μετοχή της βουτούσε 27% και αναστελλόταν δις η διαπραγμάτευσή της.

Η τράπεζα έστειλε επιστολή στους εκπροσώπους της κοινοπραξίας ομολογιούχων αναγνωρίζοντας την προσφορά τους και επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται στο τραπέζι, αναφέρουν οι πηγές.

Η προσφορά των ομολογιούχων κατατέθηκε ενόψει προσέγγισης επενδυτών με στόχο τη συγκέντρωση αντίστοιχων κεφαλαίων για τη στήριξη του ισολογισμού της. Οι υφιστάμενοι επενδυτές, οι οποίοι θα μπορούσαν να χάσουν χρήματα σε περίπτωση αποτυχίας της τράπεζας, προσπαθούν να ενισχύσουν την κεφαλαιακή της θέση.

Η βρετανική τράπεζα βρίσκεται σε συζητήσεις με επενδυτές για την άντληση 250 εκατομμυρίων λιρών σε μετοχικά κεφάλαια και 350 εκατομμυρίων λιρών χρέους.

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch έθεσε τη Metro σε αρνητική παρακολούθηση την Τετάρτη, επικαλούμενος αυξημένους κινδύνους για το επιχειρηματικό μοντέλο, την κεφαλαιακή θέση και τη χρηματοδότησή της.

Η τράπεζα, που έχει προσλάβει ως σύμβουλο τη Morgan Stanley, διέθετε συνολικά περιουσιακά στοιχεία 22 δισ. λιρών στα τέλη Ιουνίου. Αυτή τη στιγμή έχει αγοραία αξία περίπου 75 εκατ. λίρες, έναντι 3,2 δισ. στο τέλος του 2017. Το συνολικό βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο χρέος της ανήλθε σε 4,9 δισ. λίρες στο τέλος του 2022, με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v