Microsoft: Οφείλει $29 δισ. σε αναδρομικούς φόρους

Το ποσό αφορά την περίοδο από το 2004 έως και 2013. Έφεση θα ασκήσει ο τεχνολογικός κολοσσός.

Microsoft: Οφείλει $29 δισ. σε αναδρομικούς φόρους

Η Microsoft έλαβε ειδοποίηση από την αμερικανική εφορία για πληρωμή οφειλόμενων φόρων 28,9 δισ. δολαρίων, ανέφερε σε ανακοίνωση του ο τεχνολογικός κολοσσός. 

Όπως μεταδίδει το AP, το οφειλόμενο ποσό προέκυψε μετά από έρευνα της εφορίας σε λογιστικές πρακτικές που εφάρμοσε η Microsoft σε προηγούμενα έτη. Συγκεκριμένα, η υπηρεσία ερεύνησε «πώς η εταιρεία κατένειμε κέρδη μεταξή χωρών και δικαιοδοσιών».

«Η εφορία λέει ότι η Microsoft οφείλει επιπλέον 28,9 δισ. σε φόρους για την περίοδο από το 2004 ώς το 2013, προσαυξημένο με πρόστιμα και τόκους υπερημερίας» ανέφερε η εταιρεία. 

Σημείωσε επίσης ότι η εφορία δεν έλαβε υπόψη το ποσό των 10 δισ. δολαρίων που έχει ήδη πληρώσει σε φόρους και το οποίο θα μπορούσε να μειώσει τον τελικό λογαριασμό. 

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι διαφωνεί με τις προτεινόμενες προσαρμογές και θα ασκήσει έφεση, μια διαδικασία που όπως σημείωσε αναμένεται να διαρκέσει αρκετά χρόνια

«Πιστεύουμε ότι πάντα ακολουθούσαμε τους κανόνες της εφορίας και πληρώναμε τους φόρους που οφείλουμε στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο» πρόσθεσε. «Από το 2004 έχουμε πληρώσει πάνω από 67 δισ. δολάρια σε φόρους» τόνισε. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v