Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ετήσια βουτιά 5,1% για τη βιομηχανική παραγωγή ευρωζώνης

Αυξήθηκε κατά 0,6% σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο.

Ετήσια βουτιά 5,1% για τη βιομηχανική παραγωγή ευρωζώνης

Η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα Παρασκευή, καθώς τα εργοστάσια παρήγαγαν περισσότερα καταναλωτικά αγαθά, αν και η συνολική παραγωγή μειώθηκε πάνω από 5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Eurostat ανέφερε ότι η βιομηχανική παραγωγή στις 20 χώρες που μοιράζονται το ευρώ αυξήθηκε κατά 0,6% σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο, σημειώνοντας πτώση 5,1% σε ετήσια βάση.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μηνιαία αύξηση 0,1% και πτώση 3,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα νούμερα από μήνα σε μήνα προέκυψαν από την ανάκαμψη 1,2% στην παραγωγή διαρκών καταναλωτικών αγαθών, όπως τηλεοράσεις ή ψυγεία, μετά από παρόμοια μείωση τον Ιούλιο.

Η παραγωγή μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών, όπως τρόφιμα ή είδη ένδυσης, αυξήθηκε κατά 0,5% για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών αυξήθηκε κατά 0,3% μετά την απότομη πτώση του Ιουλίου. Η παραγωγή ενέργειας και ενδιάμεσων αγαθών, όπως ο χάλυβας ή το γυαλί, μειώθηκε.

Σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, όλα τα είδη παραγωγής ήταν περίπου 5-7% χαμηλότερα, εκτός από τα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά, των οποίων η πτώση ήταν 1,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v