Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Βουτιά 36% στα κέρδη τρίτου τριμήνου

O επενδυτικός κολοσσός εμφάνισε καθαρά κέρδη 1,88 δισ. δολάρια, έναντι 3 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Goldman Sachs: Βουτιά 36% στα κέρδη τρίτου τριμήνου

Η Goldman Sachs ανακοίνωσε πτώση 36% στα κέρδη τρίτου τριμήνου, καθώς είναι αντιμέτωπη με επιβράδυνση των εσόδων από το trading στο σταθερό εισόδημα και ζημίες από τη λιανική τραπεζική. 

Αυτό ήταν το όγδοο διαδοχικό τρίμηνο στο οποίο κατέγραψε πτώση στα κέρδη σε ετήσια βάση. 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο επενδυτικός κολοσσός εμφάνισε καθαρά κέρδη 1,88 δισ. δολάρια, έναντι 3 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. 

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα υποχωρήσουν στο 1,92 δισ. δολάρια. 

Τα αποτελέσματα της Goldman Sachs δέχτηκαν πλήγμα από ζημίες από την πώληση της πλατφόρμας παροχής δανείων για ανακαινίσεις σπιτιών Greensky σε private equity και από την πώληση σχεδόν όλου του χαρτοφυλακίου δανείων Marcus. 

Τα πιο υψηλά επιτόκια ανέβασαν τα κέρδη της BofA

Τα κέρδη της Bank of America αυξήθηκαν το τρίτο τρίμηνο καθώς, όπως και οι αντίπαλες τράπεζες, κέρδισαν περισσότερα από τις πληρωμές τόκων από τους πελάτες της.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ σημείωσε καθαρά κέρδη 7,27 δισ. δολαρίων, ή 91 σεντς ανά μετοχή, το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου. Ενα χρόνο πριν ήταν 6,58 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 81 σεντς ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v