Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Πωλητήριο βάζει η Tesco Bank

Το τραπεζικό σκέλος της μεγαλύτερης βρετανικής αλυσίδας ειδών παντοπωλείου τίθεται προς πώληση, υπό την καθοδήγηση της Goldman Sachs και υπό την πίεση του αυξημένου κόστους. Διαχειρίζεται δάνεια 7,4 δισ. λιρών και καταθέσεις 6,3 δισ. λιρών.

Βρετανία: Πωλητήριο βάζει η Tesco Bank

Η Tesco έχει ξεκινήσει τη διαδικασία πιθανής πώλησης του τραπεζικού σκέλους της, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg υπό τον όρο ανωνυμίας.

Η βρετανική αλυσίδα παντοπωλείων διόρισε την Goldman Sachs ως σύμβουλό της και ξεκίνησε να προσεγγίζει πιθανούς αγοραστές.

Η Tesco Bank προσφέρει σειρά από πιστωτικές κάρτες, προσωπικά δάνεια και ασφαλιστικά προϊόντα σε περίπου 5 εκατομμύρια πελάτες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Ανακοίνωσε συνολικά έσοδα 702 εκατ. λιρών για το εξάμηνο, με χαρτοφυλάκιο δανείων πελατών 7,4 δισ. λιρών και καταθέσεις 6,3 δισ. λιρών στα τέλη Αυγούστου.

Η πιθανή πώληση προστίθεται στη λίστα των βρετανικών τραπεζών μεσαίου μεγέθους που βρίσκονται σε κινητικότητα. Η Co-Operative Bank αξιολογεί επίσης μια πιθανή πώληση, ενώ η Metro Bank εξασφάλισε πρόσφατα ένα πακέτο διάσωσης.

Οποιαδήποτε συμφωνία θα μπορούσε να απελευθερώσει κάποια κεφάλαια για την Tesco, που αποτελεί τον μεγαλύτερο παντοπώλη στο Ηνωμένο Βασίλειο, την ώρα που βρίσκεται αντιμέτωπος τόσο με το αυξανόμενο κόστος όσο και με τον ανταγωνισμό από εκπτωτικές αλυσίδες, όπως η γερμανική Aldi.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v