Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurostat: Στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Σεπτέμβρη

Στο 4,3% επιβεβαιώνεται στην ευρωζώνη. Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στην Ουγγαρία (12,2%), τη Ρουμανία (9,2%) και τη Σλοβακία (9,0%). Τα τελικά στοιχεία.

Eurostat: Στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Σεπτέμβρη

Στο 4,3% επιβεβαιώνεται ο ετήσιος πληθωρισμός της ευρωζώνης τον Σεπτέμβριο, από 5,2% τον Αύγουστο, σύμφωνα με τελικά στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έναν χρόνο πριν, ήταν 9,9%.

Παράλληλα, ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν 4,9% τον Σεπτέμβριο, από 5,9% τον Αύγουστο. Έναν χρόνο πριν, ήταν 10,9%.

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στην Ολλανδία (-0,3%), στη Δανία (0,6%) και στο Βέλγιο (0,7%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στην Ουγγαρία (12,2%), τη Ρουμανία (9,2%) και τη Σλοβακία (9,0%). Σε σύγκριση με τον Αύγουστο, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε είκοσι ένα κράτη-μέλη, παρέμεινε σταθερός σε ένα και αυξήθηκε σε πέντε.

Τον Σεπτέμβριο, η μεγαλύτερη συμβολή στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ προήλθε από τις υπηρεσίες (+2,05 ποσοστιαίες μονάδες, π.μ.), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (+1,78 π.μ.), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+1,06 π.μ.) και την ενέργεια (-0,55 π.μ.).

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα - εναρμονισμένος για να μπορεί να συγκριθεί με τις υπόλοιπες χώρες - ήταν στο 2,4% τον Σεπτέμβρη. Υπενθυμίζεται ότι σε εθνικό επίπεδο, ήταν στο 1,6% σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v