Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελον Μασκ: Δεν σκέφτομαι να καταργήσω το X στην Ευρώπη

(upd) Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του κοινωνικού δικτύου διαψεύδει δημοσίευμα που τον θέλει να συζητάει την κατάργηση της εφαρμογής στην περιοχή ή τον αποκλεισμό των χρηστών της ΕΕ.

Ελον Μασκ: Δεν σκέφτομαι να καταργήσω το X στην Ευρώπη

Διαψεύδει ο Ελον Μασκ το δημοσίευμα που τον θέλει να εξετάζει το ενδεχόμενο κατάργησης του κοινωνικού δικτύου X, πρώην Twitter, στην Ευρώπη, ως απάντηση σε ένα νέο κανονισμό για τις διαδικτυακές πλατφόρμες στην περιοχή, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Insider.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να έχει συζητήσει την κατάργηση της διαθεσιμότητας της εφαρμογής στην περιοχή ή τον αποκλεισμό των χρηστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την πρόσβαση στο δίκτυο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε τον Αύγουστο τον Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA), ο οποίος ορίζει κανόνες για την πρόληψη της διάδοσης επιβλαβούς περιεχομένου, την απαγόρευση ή τον περιορισμό ορισμένων πρακτικών στόχευσης χρηστών και την κοινή χρήση ορισμένων εσωτερικών δεδομένων με ρυθμιστικές αρχές και σχετικούς ερευνητές, μεταξύ άλλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v