Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μήνυση Νέας Υόρκης σε εταιρείες crypto για απάτη $1,1 δισ.

Για εξαπάτηση 230.000 επενδυτών κατηγορούνται η Genesis, Digital Currency Group και Gemini. Στο επίκεντρο της μήνυσης το πρόγραμμα δανεισμού «Gemini Earn».

Μήνυση Νέας Υόρκης σε εταιρείες crypto για απάτη $1,1 δισ.

Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης μήνυσε τη χρεοκοπημένη πλατφόρμα δανεισμού κρυπτονομισμάτων Genesis, τη μητρική της Digital Currency Group και το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Gemini.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η εισαγγελέας κατηγορεί τις εταιρείες για εξαπάτηση επενδυτών ύψους 1,1 δισ. δολαρίων.

Η μήνυση, που κατατέθηκε την Πέμπτη,  σηματοδοτεί τη συνεχιζόμενη κρίση που πλήτει τις εταιρείες του κλάδου μετά την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX του Σαμ-Μπάνκμαν Φριντ. 

Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίθια Τζέιμς είπε ότι οι εταιρείες είχαν εξαπατήσει περισσότερους από 230.000 επενδυτές.

Στο επίκεντρο της μήνυσης βρίσκεται πρόγραμμα που λάνσαρε η Gemini σε συνεργασία με τη Genesis ονόματι «Gemini Earn», το οποίο επέτρεπε σε πελάτες να δανείζουν κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin στη Gemini. H Gemini, η οποία ανήκει στα δίδυμα αδέλφια Γουίνκελβος, είχε παρουσιάσει το πρόγραμμα ως «επένδυση χαμηλού ρίσκου», ανέφερε η Τζέιμς.

Τον Ιανουάριο, η SEC μήνυσε τόσο την Gemini όσο και τη Genesis, υποστηρίζοντας ότι τα προϊόντα τους δεν είχαν καταχωρηθεί σωστά ως χρεόγραφα. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v