Απαγορεύονται οι σημαίες Ισραήλ και Παλαιστίνης στα αγγλικά γήπεδα

Στόχος να αποφευχθούν τα επεισόδια καθώς τα πνεύματα είναι τεταμένα. Παίκτες, προσωπικό και αξιωματούχοι θα φορούν, αντ' αυτού, μαύρα περιβραχιόνια και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε κάθε γήπεδο, στη μνήμη των θυμάτων της σύγκρουσης.

Απαγορεύονται οι σημαίες Ισραήλ και Παλαιστίνης στα αγγλικά γήπεδα

Η αγγλική Πρεμιέρ Λιγκ και Φούτμπολ Λιγκ (EFL) απαγόρευσαν κάθε ισραηλινή ή παλαιστινιακή σημαία στους αγώνες αυτό το Σαββατοκύριακο, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν πιθανά επεισόδια.

Οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μεταξύ του Ισραήλ και της τρομοκρατικής ομάδας Χαμάς έχουν προκαλέσει ανάμεικτες αντιδράσεις στη Βρετανία και οι δύο ποδοσφαιρικές οργανώσεις θέλουν να σταματήσουν οποιαδήποτε προβλήματα μέσα στα γήπεδα.

Η απόφασή τους ακολουθεί μόλις λίγες ημέρες μετά την απαγόρευση προβολής οποιασδήποτε από τις σημαίες μέσα στο Γουέμπλεϊ κατά τη διάρκεια του αγώνα Αγγλία-Ιταλία το βράδυ της Δευτέρας.

Οι παίκτες, το προσωπικό και οι αξιωματούχοι θα φορούν, αντ' αυτού, μαύρα περιβραχιόνια και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε κάθε γήπεδο, στη μνήμη των θυμάτων της συνεχιζόμενης σύγκρουσης.

Η Πρέμιερ Λιγκ συμβουλεύτηκε τους αξιωματούχους ασφαλείας και τους συλλόγους προτού λάβει την απόφασή της.

Διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα μέρη της χώρας τόσο για την υποστήριξη του Ισραήλ όσο και της Παλαιστίνης και η απαγόρευση των σημαιών έγινε για να αποφευχθούν τυχόν συγκρούσεις στους αγώνες.

Ορισμένοι παίκτες έχουν αρχίσει να εκφράζουν την ανησυχία τους για τη βία στο Ισραήλ και τη Γάζα, με τον αστέρα της Λίβερπουλ Μοχάμεντ Σαλάχ να καλεί σε βίντεο τους παγκόσμιους ηγέτες να ενωθούν για να «αποτρέψουν περαιτέρω σφαγές».

Το ισχυρό μήνυμα του Αιγύπτιου ποδοσφαιριστή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έρχεται την ώρα που άλλοι παίκτες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έχουν αποκλειστεί για τη δραστηριότητά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε σχέση με τη σύγκρουση.

Ο πρώην ακραίος επιθετικός της Έβερτον και της Άστον Βίλα Ανουάρ ελ Γκαζί τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την ομάδα Μάιντς της Μπουντεσλίγκα, αφού δημοσίευσε στο Instagram ανάρτηση υπέρ της Παλαιστίνης που έχει πλέον διαγραφεί.

Εν τω μεταξύ, ο αστέρας της Τότεναμ Μάνορ Σόλομον δεν αντιμετώπισε κυρώσεις αφού ισχυρίστηκε ότι η Χαμάς «κατηγορεί το Ισραήλ ότι σκοτώνει τους δικούς της ανθρώπους», μετά την έκρηξη σε νοσοκομείο της Γάζας που άφησε εκατοντάδες νεκρούς.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v