Μπόστιτς (Fed): Δεν θα γίνουν περικοπές επιτοκίων πριν τα τέλη του 2024

To οutlook μού λέει ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει αλλά δεν θα πέσει απότομα, τόνισε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ Ράφαελ Μπόστιτς.

Μπόστιτς (Fed): Δεν θα γίνουν περικοπές επιτοκίων πριν τα τέλη του 2024

Η Fed δεν θα προχωρήσει σε περικοπές επιτοκίων πριν τα τέλη του 2024, εκτίμησε ο αξιωματούχος της Fed  Ράφαελ Μπόστιτς.

Αν και εκτίμησε ότι υπάρχει πρόοδος στο μέτωπο του πληθωρισμού και η οικονομία έχει αρχίσει να επιβραδύνεται, ο αξιωματούχος της Fed τόνισε ότι ακόμα υπάρχει δουλειά να γίνει, προτού επιτευχθεί ο στόχος του 2%. 

«Θα έλεγα τέλος του 2024», απάντησε ο Μπόστιτς, όταν ρωτήθηκε για το χρονοδιάγραμμα όσον αφορά το πότε θα έρθει η πρώτη περικοπή. 

Η Fed έχει αυξήσει το επιτόκιό της έντεκα φορές από τον Μάρτιο του 2022 κατά 5,25 ποσοστιαίες μονάδες συνολικά. Ενώ ο Μπόστιτς υποστήριξε ότι δεν αναμένει να υπάρξει σύντομα κάποια χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, υπογράμμισε ότι τα επιτόκια έχουν φτάσει σε ένα «αρκούντως περιοριστικό» επίπεδο, όπου δεν χρειάζεται να αυξηθούν περαιτέρω. 

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι ο δρόμος προς αποδεκτά επίπεδα πληθωρισμού μπορεί να είναι μακρύς. 

«Υπάρχει ακόμα πολύ momentum στην οικονομία. To οutlook μού λέει ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει αλλά δεν θα πέσει απότομα», υπογράμμισε σε συνέντευξή του στο CNBC. «Θα είναι ένα είδος προοδευτικής εξέλιξης που θα χρειαστεί κάποιο χρόνο. Οπότε θα πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αλλά θα πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί», τόνισε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v