Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Μπιλ Ακμαν έκλεισε τις short θέσεις στα treasuries

Υπάρχει πολύ μεγάλο γεωπολιτικό ρίσκο στον κόσμο για να στοιχηματίζει κανείς ενάντια στα ομόλογα, τόνισε ο ιδρυτής της Pershing Square. Στο 4,87% βουτάει η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς μετά την άνοδο πάνω από 5%.

Ο Μπιλ Ακμαν έκλεισε τις short θέσεις στα treasuries

O Mπιλ Άκμαν της Pershing Square αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι αποχώρησε από τις short θέσεις στα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου, καθώς εκτιμά ότι οι επενδυτές μπορεί να στραφούν ολοένα και περισσότερο σε ασφαλή καταφύγια όπως το κρατικό χρέος εν μέσω των αυξανόμενων γεωπολιτικών ρίσκων. 

«Υπάρχει πολύ ρίσκο στον κόσμο για να παραμείνει κανείς short με τις υφιστάμενες μακροπρόθεσμες επιδόσεις» έγραψε ο Άκμαν στο X. 

«Κλείσαμε τη short μας θέση στα ομόλογα» πρόσθεσε. 

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής αποκάλυψε για πρώτη φορά το στοίχημα του για πτώση της τιμής του 30ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου τον Αύγουστο, προβλέποντας ότι οι αποδόσεις θα συνεχίσουν να κινούνται υψηλότερα λόγω του υψηλού πληθωρισμού. H απόδοση του 30ετούς έχει κινηθεί πάνω από 80 μονάδες βάσης υψηλότερα από τα τέλη Αυγούστου, καθιστώντας επικερδές το στοίχημα του Άκμαν. 

Οι τιμές των ομολόγων κινούνται αντίστφορα από τις αποδόσεις, οπότε το στοίχημα του Άκμαν ήταν επί της ουσίας ότι οι αποδόσεις θα κινηθούν υψηλότερα. 

O Άκμαν πρόσθεσε επίσης ότι έκλεισε τις short θέσεις εξαιτίας ανησυχιών για την αμερικανική οικονομία. «Η οικονομία επιβραδύνεται με ταχύτερο ρυθμό από ότι καταδεικνύουν τα τελευταία στοιχεία» έγραψε. 

Μετά την ανάρτηση του Άμκαν η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου διεύρυνε τις απώλειες, υποχωρώντας στο 4,87%. Νωρίτερα τη Δευτέρα είχε φτάσει στο υψηλό 16 ετών του 5,01%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v