Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη $200 εκατ. για Ακμαν από το στοίχημα κατά του 30ετούς treasury

Τα κέρδη από τη short θέση στα ομόλογα βοήθησαν τo fund Pershing Square Capital Management να εμφανίσει ετήσια απόδοση 11,6%.

Κέρδη $200 εκατ. για Ακμαν από το στοίχημα κατά του 30ετούς treasury

O Μπιλ Άκμαν αποκόμισε κέρδη 200 εκατ. δολάρια από το στοίχημα του ενάντια στο 30ετές ομόλογο του αμερικανικού δημοσίου, ανέφεραν πηγές στους Financial Times. 

Τη Δευτέρα ο ιδρυτής της Pershing Square ανακοίνωσε ότι έκλεισε τις short θέσεις στα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου, καθώς εκτιμά ότι οι επενδυτές μπορεί να στραφούν ολοένα και περισσότερο σε ασφαλή καταφύγια όπως το κρατικό χρέος εν μέσω των αυξανόμενων γεωπολιτικών ρίσκων.  «Υπάρχει πολύ ρίσκο στον κόσμο για να παραμείνει κανείς short με τις υφιστάμενες μακροπρόθεσμες επιδόσεις» έγραψε ο Άκμαν στο X. «Κλείσαμε τη short μας θέση στα ομόλογα» πρόσθεσε. 

O Άκμαν στοιχημάτισε κατά του 30ετούς χρησιμοποιώντας δικαιώματα προαίρεσης, σημείωσαν οι πηγές. Ενώ έβγαλε περίπου 300 εκατ. δολάρια από τις κινήσεις στις αγορές, αναγκάστηκε να πληρώσει 100 εκατ. δολάρια σε premium για να διατηρήσει τη θέση του. 

Τα 200 εκατ. δολάρια βοήθησαν τo fund Pershing Square Capital Management, τη «ναυαρχίδα» της επενδυτικής εταιρείας του Άκμαν, να εμφανίσει ετήσια απόδοση 11,6%. 

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής αποκάλυψε για πρώτη φορά το στοίχημα του για πτώση της τιμής του 30ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου τον Αύγουστο, προβλέποντας ότι οι αποδόσεις θα συνεχίσουν να κινούνται υψηλότερα λόγω του υψηλού πληθωρισμού. H απόδοση του 30ετούς έχει κινηθεί πάνω από 80 μονάδες βάσης υψηλότερα από τα τέλη Αυγούστου, καθιστώντας επικερδές το στοίχημα του Άκμαν.

Οι τιμές των ομολόγων κινούνται αντίστφορα από τις αποδόσεις, οπότε το στοίχημα του Άκμαν ήταν επί της ουσίας ότι οι αποδόσεις θα κινηθούν υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v