Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χτύπημα £850 εκατ. στις εξαγωγές καλλυντικών της Βρετανίας λόγω Brexit

Οι καθυστερήσεις στα τελωνεία και τα αυξημένα κόστη έβαλαν φρένο στις παραγγελίες. Το 49% των εξαγωγέων του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρουν δυσκολίες προσαρμογής στις αλλαγές που απαιτούνται για το εμπόριο αγαθών.

Χτύπημα £850 εκατ. στις εξαγωγές καλλυντικών της Βρετανίας λόγω Brexit

Οι εξαγωγές καλλυντικών από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκαν κατά περισσότερο από 850 εκατομμύρια λίρες (1 δισεκατομμύριο δολάρια) από τότε που έγινε το δημοψήφισμα για το Brexit, καθώς οι καθυστερήσεις στα τελωνεία και τα αυξημένα κόστη έβαλαν φρένο στις παραγγελίες.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, μια έκθεση της Oxford Economics, που ανατέθηκε από το British Beauty Council, διαπίστωσε ότι οι επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου είχαν αυξημένα εμπορικά εμπόδια μεταξύ 2017 και 2022.

«Το πρόβλημα δεν είναι η Covid, το πρόβλημα είναι το Brexit», δήλωσε η Millie Kendall, διευθύνουσα σύμβουλος στο British Beauty Council. 

Οι εξαγωγές προϊόντων προσωπικής φροντίδας του Ηνωμένου Βασιλείου αυξάνονταν τόσο στην ευρωπαϊκή ενιαία αγορά όσο και στον υπόλοιπο κόσμο μεταξύ 2010 και 2016, σύμφωνα με την έκθεση, με μέσο ετήσιο ρυθμό 3,1% και 5,3% αντίστοιχα. Έκτοτε, οι εξαγωγές προς την ΕΕ μειώθηκαν σταδιακά.

Μια έρευνα από τα Βρετανικά Εμπορικά Επιμελητήρια διαπίστωσε ότι το 49% των εξαγωγέων του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφεραν δυσκολίες προσαρμογής στις αλλαγές που απαιτούνται για το εμπόριο αγαθών μετά την εμπορική συμφωνία Ηνωμένου Βασιλείου-ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v