Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτη φορά πουλάει μετοχές της JP Morgan o Τζέιμι Ντάιμον

Θα πουλήσει 1 εκατ. μετοχές της τράπεζας την επόμενη χρονιά. Η JP Morgan είπε ότι η πώληση γίνεται για «χρηματοοικονομική διαφοροποίηση και σκοπούς φορολογικού σχεδιασμού». Πρόσθεσε ότι «συνεχίζει να πιστεύει ότι οι προοπτικές της είναι πολύ ισχυρές».

Πρώτη φορά πουλάει μετοχές της JP Morgan o Τζέιμι Ντάιμον

Ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Τζέιμ Ντάιμον, θα πουλήσει 1 εκατομμύριο μετοχές της τράπεζας την επόμενη χρονιά, την πρώτη φορά που μειώνει το προσωπικό του μερίδιο στον όμιλο από τότε που προσχώρησε σε αυτόν, πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, με τις τρέχουσες τιμές, η πώληση θα απέφερε στον Ντάιμον πάνω από 140 εκατομμύρια δολάρια, αν και αυτός και η οικογένειά του θα συνέχιζαν να κατέχουν περίπου 7,6 εκατομμύρια μετοχές του ομίλου.

Σε μια κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η JP Morgan είπε ότι η πώληση γίνεται για «χρηματοοικονομική διαφοροποίηση και σκοπούς φορολογικού σχεδιασμού», προσθέτοντας ότι «ο Ντάιμον συνεχίζει να πιστεύει ότι οι προοπτικές της εταιρείας είναι πολύ ισχυρές και το μερίδιό του στην εταιρεία θα παραμείνει πολύ σημαντικό».

Η JP Morgan συνήθιζε να τονίζει το γεγονός ότι ο Ντάιμον «δεν είχε πουλήσει ούτε μία μετοχή της JP Morgan».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v