Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη μέρα υποχωρεί το φυσικό αέριο

Η Ευρώπη ετοιμάζεται να μπει στον χειμώνα με γεμάτες τις αποθήκες, μετά από ένα ήπιο φθινόπωρο. Το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο έφτασε να υποχωρεί σήμερα έως 2,8% στα 46,69 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Δεύτερη μέρα υποχωρεί το φυσικό αέριο

Για δεύτερη μέρα υποχωρούν οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, καθώς ο Νοέμβριος ξεκίνησε με ήπιες  προοπτικές για τον καιρό και με την αισιοδοξία ότι ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή ενδέχεται να μην επηρεάσει τις παγκόσμιες ροές καυσίμων.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, η ευρωπαϊκή ήπειρος οδεύει προς τον χειμώνα με πλήρεις τις αποθήκες, μετά από ένα κυρίως ήπιο φθινόπωρο που δεν έχει οδηγήσει ακόμη σε αξιοποίηση των αποθεμάτων.

Η ασθενέστερη ζήτηση σημαίνει πλέον ότι περισσότερα καύσιμα θα είναι διαθέσιμα κατά τους ψυχρότερους μήνες, καθώς και σε περίπτωση που παγκόσμιες εξελίξεις οδηγήσουν σε διακοπές στην προσφορά. Οι traders παρακολουθούν στενά τις πιθανές επιπτώσεις από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στις αποστολές φυσικού αερίου, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης να διαπραγματεύονται ακόμη υψηλότερα από ό,τι πριν από την κλιμάκωση της σύγκρουσης τον περασμένο μήνα.

Το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο έφτασε να υποχωρεί σήμερα έως 2,8% στα 46,69 ευρώ ανά μεγαβατώρα - πλέον βρίσκεται υψηλότερα, στα €48. Οι τιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο επίσης μειώθηκαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v