Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 15 ετών διατήρησε τα επιτόκια η Τράπεζα της Αγγλίας

Παραμένουν στο 5,25% για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση. «Οι τελευταίες προβλέψεις δείχνουν ότι η νομισματική πολιτική είναι πιθανό να χρειαστεί να είναι περιοριστική για παρατεταμένη χρονική περίοδο», ανέφερε.

Σε υψηλό 15 ετών διατήρησε τα επιτόκια η Τράπεζα της Αγγλίας

Στο πιο υψηλό σημείο από το 2008 διατήρησε τα επιτόκια η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) στη σημερινή της συνεδρίαση, μετά από αυξανόμενες ενδείξεις ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, η αγορά εργασίας και ο πληθωρισμός αποδυναμώνονται. Τόνισε ότι δεν αναμένει ότι θα τα μειώσει σύντομα.

Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής (MPC) ψήφισε με 6-3 υπέρ της μη μεταβολής των επιτοκίων. Οικονομολόγοι και επενδυτές είχαν προβλέψει ότι η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής θα άφηνε το βασικό επιτόκιο δανεισμού στο 5,25% για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση.

«Οι τελευταίες προβλέψεις της MPC δείχνουν ότι η νομισματική πολιτική είναι πιθανό να χρειαστεί να είναι περιοριστική για παρατεταμένη χρονική περίοδο», ανέφερε η BoE.

Ο διοικητής της ΒοΕ, Andrew Bailey, προσπάθησε επίσης να στείλει το μήνυμα ότι η πτώση του πληθωρισμού την τελευταία χρονιά και οι ασθενέστερες οικονομικές προοπτικές δεν πρέπει να θεωρηθούν ως σημάδι ότι οι μειώσεις των επιτοκίων ενδέχεται να τεθούν σύντομα στο τραπέζι καθώς και ότι είναι πιο πιθανό να γίνει ακόμη μία αύξηση των επιτοκίων.

«Πρέπει να δούμε τον πληθωρισμό να συνεχίζει να πέφτει μέχρι το στόχο του 2%», ανέφερε ο Bailey.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v