Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BBG: Σε ύφεση ήδη το Ηνωμένο Βασίλειο

Μια ύφεση θα ήταν πονοκέφαλος για τον Πρωθυπουργό, λόγω των εκλογών του επόμενου έτους. Θα μπορούσε επίσης να αυξήσει τις πιθανότητες να στραφεί η Τράπεζα της Αγγλίας προς τη μείωση των επιτοκίων, ειδικά εάν ο πληθωρισμός έχει σημειώσει μεγάλη πτώση.

BBG: Σε ύφεση ήδη το Ηνωμένο Βασίλειο

Η Βρετανία πιθανότατα βρίσκεται ήδη σε ύφεση, αφού η άνοδος των επιτοκίων και η αύξηση της ανεργίας έκαναν τα νοικοκυριά πιο προσεκτικά στις δαπάνες, σύμφωνα με ανάλυση του Bloomberg Economics.

Η έρευνα των οικονομολόγων του Bloomberg, Dan Hanson και Andrej Sokol, εκτιμά ότι υπάρχει πιθανότητα 52% για ήπια ύφεση το δεύτερο εξάμηνο της τρέχουσας χρονιάς, όπως ορίζεται από δύο διαδοχικά τρίμηνα συρρίκνωσης. Η ανάλυση δημοσιεύτηκε σήμερα Δευτέρα, εν όψει των επίσημων στοιχείων για το ΑΕΠ που αναμένονται την Παρασκευή.

Μια ύφεση θα ήταν πονοκέφαλος για τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, λόγω των εκλογών του επόμενου έτους. Θα μπορούσε επίσης να αυξήσει τις πιθανότητες να στραφεί η Τράπεζα της Αγγλίας προς τη μείωση των επιτοκίων, ειδικά εάν ο πληθωρισμός έχει σημειώσει μεγάλη πτώση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v