Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Σχέδιο για βαθιές περικοπές θέσεων εργασίας

Η αναδιοργάνωση, γνωστή εσωτερικά ως «Project Bora Bora», μπορεί να οδηγήσει σε περικοπή τουλάχιστον 10% του προσωπικού σε κάποιες μονάδες.

Citigroup: Σχέδιο για βαθιές περικοπές θέσεων εργασίας

Tα στελέχη και οι σύμβουλοι της Citigroup που εργάζονται στο σχέδιο αναδιάρθωσης της αμερικανικής τράπεζας έχουν συζητήσει περικοπές θέσεων εργασίας τουλάχιστον 10% σε κάποιες μεγάλες μονάδες, ανέφεραν πηγές του CNBC. 

Η τράπεζα είχε προειδοποιήσει για μεγάλες περικοπές στο πλαίσιο σχεδίου αναδιάρθωσης που παρουσίασε τον περασμένο Σεπτέμβριο η CEO, Τζον Φρέιζερ, αλλά είχε τονίσει ότι θα εκτιμήσει την έκταση των απολύσεων και της εξοικονόμησης του κόστους αυτό το τρίμηνο. 

Η αναδιοργάνωση, γνωστή εσωτερικά ως «Project Bora Bora», έχει στόχο να δώσει στη Φρέιζερ περισσότερο άμεσο έλεγχο για την απλοποίηση της διοικητικής δομής της τράπεζας.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και ο αριθμός των εργαζομένων που θα οδηγηθούν στην έξοδο μπορεί να αλλάξει, ανέφεραν οι πηγές στο CNBC, προσθέτοντας ότι η τράπεζα έχει προσλάβει για την υλοποίηση του σχεδίου τη Boston Consulting Group. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v