Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερευνα από ΕΕ για το χαράτσι της Βουλγαρίας στο αέριο ζητά η Ουγγαρία

Η Βουδασπέτη δεσμεύεται για αντίποινα και αποκαλεί την κίνηση της Σόφιας «εχθρικό βήμα», που ήρθε χωρίς προειδοποίηση. Χαρακτηρίζει τον φόρο παράνομο και ότι «απειλεί τον ενεργειακό εφοδιασμό ενόψει του χειμώνα».

Ερευνα από ΕΕ για το χαράτσι της Βουλγαρίας στο αέριο ζητά η Ουγγαρία

Η Ουγγαρία κάλεσε το εκτελεστικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ξεκινήσει έρευνα για τον φόρο της Βουλγαρίας στη διαμετακόμιση φυσικού αερίου, τον οποίο η κυβέρνηση στη Βουδαπέστη λέει ότι είναι παράνομος και απειλεί τον ενεργειακό εφοδιασμό ενόψει του χειμώνα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ουγγαρίας Γιάνος Μπόκα δήλωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει επίσης να ζητήσει από τη Βουλγαρία να αναστείλει την εφαρμογή της εισφοράς, μέχρι να ολοκληρωθεί η λεγόμενη διαδικασία επί παραβάσει. Εάν η εκτελεστική εξουσία της ΕΕ δεν κινηθεί, η Ουγγαρία θα καταθέσει αγωγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο πριν από το τέλος του έτους».

Η Ουγγαρία είπε ότι ο φόρος στη διαμετακόμιση ρωσικού φυσικού αερίου, τον οποίο ανακοίνωσε η Βουλγαρία τον περασμένο μήνα, είναι ένα «εχθρικό βήμα» που ήρθε χωρίς προειδοποίηση. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν έχει δεσμευτεί για αντίποινα κατά του βαλκανικού κράτους και έχει πει ότι θα συνεργαστεί με τη Σερβία, η οποία επίσης βασίζεται στον αγωγό για φυσικό αέριο, για απάντηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v