ΗΠΑ: Μόλις το 14% λέει ότι είναι καλύτερα οικονομικά επί Μπάιντεν

Δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι σχεδόν το 70% των ψηφοφόρων πιστεύουν ότι οι οικονομικές πολιτικές του προέδρου είτε έχουν βλάψει την οικονομία των ΗΠΑ είτε δεν είχαν αντίκτυπο.

ΗΠΑ: Μόλις το 14% λέει ότι είναι καλύτερα οικονομικά επί Μπάιντεν

Μόνο το 14% των Αμερικανών ψηφοφόρων πιστεύει ότι είναι καλύτερα οικονομικά τώρα από ό,τι όταν ανέλαβε ο Τζο Μπάιντεν, σε μία ένδειξη ότι η οικονομία θα μπορούσε να υπονομεύσει τις προοπτικές επανεκλογής του.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι σχεδόν το 70% των ψηφοφόρων πιστεύουν ότι οι οικονομικές πολιτικές του Μπάιντεν είτε έχουν βλάψει την οικονομία των ΗΠΑ είτε δεν είχαν αντίκτυπο, συμπεριλαμβανομένου ενός 33% που πιστεύει ότι οι πολιτικές του προέδρου έχουν«πλήξει πολύ την οικονομία». Μόνο το 26% είπε ότι οι πολιτικές του έχουν βοηθήσει.

Η νέα μηνιαία δημοσκόπηση που διεξάγεται για τους Financial Times και το Ross School of Business του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν παρακολουθεί πώς το οικονομικό κλίμα επηρεάζει την κούρσα για τον Λευκό Οίκο. Το 1980, ο Ρεπουμπλικανός Ρόναλντ Ρίγκαν ρώτησε τους ψηφοφόρους εάν ήταν σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι ήταν τέσσερα χρόνια πριν, θέτοντας τη βάση για τη συντριπτική νίκη του επί του τότε νυν Δημοκρατικού Τζίμι Κάρτερ.

Τα νέα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έδειξαν ότι ο πληθωρισμός συνεχίζει να θολώνει τις προσπάθειες της εκστρατείας του Μπάιντεν να πείσει τους ψηφοφόρους για το «Bidenomics», τη στρατηγική του προέδρου να αναζωογονήσει τον βιομηχανικό τομέα της χώρας και να αντιστρέψει χρόνια στασιμότητας των μισθών της μεσαίας τάξης.

Ερωτηθέντες ποια είναι η πηγή της μεγαλύτερης οικονομικής τους πίεσης, το 82% απάντησαν ότι είναι οι αυξήσεις των τιμών. Το 75% δήλωσε ότι η αύξηση των τιμών αποτελεί τη σημαντικότερη απειλή για την οικονομία των ΗΠΑ τους επόμενους έξι μήνες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v