Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Exxon Mobil μπαίνει στην παραγωγή λιθίου

Ο αμερικανικός πετρελαϊκός κολοσσός σκοπεύει να παράγει αρκετό λίθιο για την κατασκευή πάνω από 1 εκατ. ηλεκτρικών οχημάτων τον χρόνο έως το 2030.

Η Exxon Mobil μπαίνει στην παραγωγή λιθίου

Η Exxon Mobil ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή λιθίου το 2027, σε μια μεγάλη στρατηγική στροφή, καθώς ο αμερικανικός πετρελαϊκός κολοσσός στοιχηματίζει ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία του στην εξόρυξη, για να αποκτήσει ηγετική θέση στην παραγωγή του μετάλλου.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η εταιρεία ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει εργασίες για την εξόρυξη λιθίου από την πολιτεία του Αρκάνσας, όπου απέκτησε τα δικαιώματα σε ένα κοίτασμα 485.000 τετραγωνικών μέτρων.

Η κίνηση γίνεται καθώς η ενεργειακή μετάβαση οδηγεί σε αύξηση της ζήτησης για το μέταλλο που χρησιμοποιείται στις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων. 

H Εxxon Mobil δεν ανέφερε το ακριβές ποσό που θα επενδύσει στη νέα επιχείρηση, που θα ονομάζεται Mobil Lithium. 

O πρόεδρος της Exxon Mobil, Νταν Άμαν, δήλωσε ότι βλέπει τη ζήτηση για λίθιο να τετραπλασιάζεται έως το 2030. 

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία που  επεκτείνεται στην αγορά λιθίου. Η Koch Industries, η Occidental Petroleum και η νορβηγική Equinor έχουν εξετάσει μια στροφή στο λίθιο αλλά η Exxon είναι η πρώτη που πραγματοποιεί μια τόσο μεγάλη επένδυση. 

Η εταιρεία σκοπεύει να παράγει αρκετό λίθιο για την κατασκευή πάνω από 1 εκατ. ηλεκτρικών οχημάτων τον χρόνο έως το 2030. Όπως ανακοίνωσε, είναι σε συνεχείς συζητήσεις με κατασκευαστές μπαταριών και ηλεκτρικών οχημάτων. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v