Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Στο 3,2% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο

Mεγαλύτερη επιβράδυνση από αυτήν που ανέμεναν οι αναλυτές σημείωσε ο δείκτης τιμών καταναλωτή. Βουτάει η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου, καθώς η αγορά δεν βλέπει νέες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed.

ΗΠΑ: Στο 3,2% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο

Χαμηλότερα κινήθηκε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, σημειώνοντας μεγαλύτερη πτώση από αυτή που προέβλεπαν οι αναλυτές με ώθηση από την υποχώρηση των τιμών της βενζίνης. 

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή  ενισχύθηκε 3,2% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν επιβράδυνση στο 3,3%.

Τον Σεπτέμβριο είχε καταγράψει ετήσια άνοδο 3,7%. 

Σε μηνιαία βάση ο δείκτης παρέμεινε αμετάβλητος τον Οκτώβριο. 

Ο δομικός δείκτης, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις ευμετάβλητες κατηγορίες των τροφίμων και της ενέργειας, σημείωσε άνοδο 4,0% σε ετήσια βάση και 0,2% σε μηνιαία. Oι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 4,1% και 0,3% αντίστοιχα. 

Toν προηγούμενο μήνα είχε σημειώσει ετήσια άνοδο 4,1%. 

Οι τιμές της βενζίνης υποχώρησαν 5% τον Οκτώβριο μετά από άνοδο 2,1% τον πρηγούμενο μήνα. Σε σχέση με το προηγούμενο έτος βρίσκονται 5,1% χαμηλότερα. 

Μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για τον πληθωρισμό, οι traders διέγραψαν τα στοιχήματα για νέες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed, ενώ βλέπουν πιο πιθανό το σενάριο μειώσεων εντός του 2024.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου βουτάει 13 μονάδες βάσης στο 4,48%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v