Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα πτώση στα μπόνους της Wall Street το 2023

Συρρικνωμένα θα είναι και το 2023 τα μπόνους του χρηματοοικονομικού τομέα της Νέας Υόρκης το 2023, σύμφωνα με τη συμβουλευτική Johnson Associates.

Νέα πτώση στα μπόνους της Wall Street το 2023

Τα μπόνους των στελεχών της Wall Street αναμένεται να υποχωρήσουν ώς και 25% τη φετινή χρονιά, καθώς οι επενδυτικές τράπεζες και οι εταιρείες διαχείρισης ενεργητικού νιώθουν την πίεση από την άνοδο των επιτοκίων που έχει περιορίσει τις εξαγορές και συγχωνεύσεις και τις IPO. 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ανάλυση της συμβουλευτικής Johnson Associates δείχνει ότι τα μπόνους για το 2023 θα είναι κατά μέσο όρο είτε χαμηλότερα είτε αμετάβλητα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. 

Σε παγκόσμιο επίπεδο η δραστηριότητα σε εξαγορές και συγχωνεύσεις βρίσκεται σε χαμηλό 10 ετών. 

«Οι περισσότεροι επαγγελματίες της Wall Street θα πρέπει να περιμένουν έναν ακόμη χρόνο για μια άνοδο στα μπόνους» ανέφερε σε ανακοίνωση ο Άλαν Τζόνσον, επικεφαλής της συμβουλευτικής. 

Οι έκτακτες απολαβές στον χρηματοοικονομικό τομέα της Νέας Υόρκης εκτινάχτηκαν το 2021, καθώς τα χαμηλά επιτόκια, τα προγράμματα στήριξης των κυβερνήσεων και οι έντονες διακυμάνσεις στις αγορές εκτόξευσαν τα μπόνους σε επίπεδα ρεκόρ. 

Ωστόσο, τα μπόνους βούτηξαν 26% το 2022, στις 176.000 κατά μέσο όρο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση μετά την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2008. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v