Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πουλά assets €900 εκατ. η Ιταλίδα ηγέτις των ψηφιακών πληρωμών Nexi

Με στόχο την εστίαση στις βασικές της δραστηριότητες, ετοιμάζεται να πουλήσει υπηρεσίες εκκαθάρισης και ψηφιακής εταιρικής τραπεζικής σε ανεξάρτητο ιταλικό fund. Στην πόρτα της εξόδου και το δίκτυο ΑΤΜ.

Πουλά assets €900 εκατ. η Ιταλίδα ηγέτις των ψηφιακών πληρωμών Nexi

Σε συζητήσεις με το fund F2i SGR για να πουλήσει ιταλικά περιουσιακά στοιχεία ύψους 800 εκατ. ευρώ βρίσκεται η Nexi, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για εξορθολογισμό της δομής της και εστίαση στις βασικές δραστηριότητες ψηφιακών πληρωμών.

Η ιταλική εταιρεία, γνωστή στην Ελλάδα από το ντιλ για το σύστημα πληρωμών της Alpha Bank, βρίσκεται σε διμερείς συνομιλίες με το εν λόγω fund προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για τις υπηρεσίες εκκαθάρισης και ψηφιακής εταιρικής τραπεζικής, ανέφεραν πηγές που επικαλείται το Bloomberg υπό τον όρο ανωνυμίας.

Τα περιουσιακά στοιχεία που θεωρεί μη στρατηγικά η Nexi αποτελούν μέρος της μονάδας ψηφιακών λύσεων της εταιρείας. Το F2i, με υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία άνω των 7 δισ. ευρώ, είναι ένα ανεξάρτητο fund που περιλαμβάνει ιταλικούς δημόσιους φορείς μεταξύ των μετόχων του.

Παράλληλα, η Nexi βρίσκεται σε συζητήσεις με διαφορετικούς μνηστήρες για το άλλο περιουσιακό στοιχείο ψηφιακών λύσεων, το δίκτυο ATM για άμεσες πληρωμές και τραπεζικές μεταφορές, ανέφεραν οι πηγές. Αυτό το δίκτυο μπορεί να εκτιμηθεί σε περίπου 100 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή της Nexi σημείωσε άνοδο έως και 4,3% στις συναλλαγές του Μιλάνου.

Ο διευθύνων σύμβουλος Πάολο Μπερτολούτσο έχει οδηγήσει σε επιθετικές εξαγορές την εταιρεία, κυρίως επί της σκανδιναβικής αντιπάλου Nets αλλά και έναντι εγχώριων στόχων. Ακολούθως επιδίωξε εξαγορές «bolt-on» και εξορθολογισμό των συνδυασμένων εταιρειών, με διάθεση μη βασικών περιουσιακών στοιχείων.

Η Nexi, με έδρα το Μιλάνο, προ ημερών ανακοίνωσε την πώληση της σκανδιναβικής μονάδας ψηφιακών λύσεων eID στην IN Groupe, έναντι 127,5 εκατ. ευρώ.

Η ιταλική εταιρεία, που βρέθηκε στο επίκεντρο εικασιών για ενδεχόμενο ενδιαφέρον από την CVC Capital Partners και άλλα funds, επιβεβαίωσε το guidance για ολόκληρο το έτος και ανέφερε υψηλότερα έσοδα το τρίτο τρίμηνο, σε μια συγκυρία που η ευρωπαϊκή βιομηχανία fintech δέχεται πιέσεις μετά την άνθηση στην περίοδο της πανδημίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v