Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουκρανία-Lloyd's: $50 εκατ. για την ασφάλιση πλοίων που μεταφέρουν σιτηρά

Το πρόγραμμα αφορά ασφάλιση έναντι στρατιωτικών κινδύνων, προκειμένου να εγγυηθεί τη μεταφορά σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασαας μετά την πρόσφατη ρωσική επίθεση σε εμπορικό πλοίο.

Ουκρανία-Lloyds: $50 εκατ. για την ασφάλιση πλοίων που μεταφέρουν σιτηρά

Η Ουκρανία ξεκινά ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα με τη μεσιτική Marsh McLennan και τους Lloyd's του Λονδίνου ώστε να παράσχει κάλυψη σε πλοία με σιτηρά που πλέουν από τα λιμάνια της Ουκρανίας, λίγες μέρες μετά το χτύπημα πλοίου από ρωσικό πύραυλο.

Η χώρα ξεκινά πρόγραμμα 50 εκατ. δολαρίων για την ασφάλιση πλοίων έναντι στρατιωτικών κινδύνων, δήλωσε η πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας της Ουκρανίας Γιούλια Σβιρίντενκο σε ανάρτησή της στο Facebook.

Το πρόγραμμα θα μπορούσε να διευκολύνει τους πλοιοκτήτες προκειμένου να καλύπτονται για διά θαλάσσης μεταφορά εμπορευμάτων από την Ουκρανία, χώρα με σημαντικές εξαγωγές γεωργικών προϊόντων που εξαρτάται από τα έσοδα συναλλάγματος, γράφει το Bloomberg. Ενώ τα πλοία εξακολουθούν να πλέουν προς τα λιμάνια της μέσω Μαύρης Θάλασσας, ορισμένοι πλοιοκτήτες γίνονται όλο και πιο επιφυλακτικοί μετά την πρόσφατη πυραυλική επίθεση που στοίχισε τη ζωή του πρώτου ναυτικού (πλοηγού) μετά την εισβολή της Μόσχας.

Το Κίεβο δημιούργησε μια νέα προσωρινή διαδρομή από τα λιμάνια του μετά την έξοδο της Ρωσίας από τη συμφωνία ασφαλούς διαδρόμου που υποστηρίχθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και την Τουρκία τον περασμένο Ιούλιο. 

Η Ρωσία έχει απειλήσει να θεωρήσει ως δυνητικά όπλα τα πλοία που πλέουν στην Ουκρανία. Ωστόσο, σταθερή ροή πλοίων μεταφέρει σιτηρά και μέταλλα από τον Σεπτέμβριο.

Η Miller and Clearwater Dynamics δήλωσε τον Σεπτέμβριο ότι, σε συνεργασία με τις ουκρανικές αρχές, προσφέρει «πλήρη ασφαλιστική κάλυψη κινδύνων πολέμου» σε πλοία που δραστηριοποιούνται στη Μαύρη Θάλασσα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v