Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλό δύο ετών χτύπησε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 4,6% τον Οκτώβριο ετησίως, σημειώνοντας απότομη πτώση από το 6,7% του Σεπτεμβρίου. Η πτώση 2,1 ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ των δύο μηνών ήταν η πιο μεγάλη από το 1992.

Χαμηλό δύο ετών χτύπησε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο

Στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων δύο ετών υποχώρησε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο, δίνοντας ανακούφιση στους καταναλωτές και ωθώντας τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ να κηρύξει τη νίκη στη δέσμευσή του να μειώσει την αύξηση των τιμών στο μισό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 4,6% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σημειώνοντας απότομη πτώση από το 6,7% του Σεπτεμβρίου. Ηταν επίσης η μικρότερη άνοδος τιμών από το 2021, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Η πτώση 2,1 ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ των δύο μηνών ήταν η πιο μεγάλη από το 1992.

Η πτώση ήταν ακόμη πιο μεγάλη  από τις προβλέψεις των αναλυτών για πληθωρισμό 4,7% και θα ενισχύσει τις προσδοκίες ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα ολοκληρώσει την αύξηση των επιτοκίων. Η βρετανική λίρα διολίσθησε μετά την έκθεση, υποχωρώντας έως και 0,2%, στο 1,2469 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v