Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Radobank: Πτώση στον πληθωρισμό τροφίμων το 2024

Εκτόνωση των πληθωριστικών πιέσεων στα τρόφιμα προβλέπει για το 2024 η τράπεζα με έδρα την Ολλανδία.

Radobank: Πτώση στον πληθωρισμό τροφίμων το 2024

O πληθωρισμός τροφίμων αναμένεται να καταγράψει μεγάλη πτώση σε παγκόσμιο επίπεδο το 2024, σύμφωνα με τη Radobank, καθώς η αγροτική παραγωγή ανεβάζει ταχύτητα και η ζήτηση περιορίζεται λόγω της αδύναμης ανάπτυξης. 

Στο ετήσιο outlook για το 2024, η τράπεζα ανέφερε ότι ο πληθωρισμός τροφίμων θα κινηθεί χαμηλότερα από την πτώση των τιμών σε βασικά τρόφιμα όπως η ζάχαρη, ο καφές, το καλαμπόκι και η σόγια, καθώς οι καλλιεργητές αυξάνουν την παραγωγή ανταποκρινόμενοι στην άνοδο των τιμών. 

Η ζήτηση, εν τω μεταξύ, αναμένεται να υποχωρήσει, καθώς οι καταναλωτές πιέζονται από τα υψηλότερα επιτόκια και τον πληθωρισμό. 

Η πτώση στο κόστος κάποιων εμπορευμάτων μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση κερδών για τον γαλακτοκομικό, τον κτηνοτροφικό και τον αρτοποιητικό τομέα, τόνισε η τράπεζα με έδρα την Ολλανδία. 

«Γενικά, αναμένουμε να δούμε χαμηλότερες τιμές στα αγροτικά προϊόντα, το οποίο θα χαλαρώσει τις πληθωριστικές πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές» ανέφερε στους Financial Times ο επικεφαλής του τμήματος αγροτικών εμπορευμάτων της Radobank, Κάρλος Μέρα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v