Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαπίντ: Ηρθε η ώρα να φύγει ο Νετανιάχου

Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι μια κυβέρνηση η οποία δεν θα ασχοληθεί με τίποτα άλλο παρά με την ασφάλεια και την οικονομία, υπογράμμισε ο Γιαΐρ Λαπίντ.

Λαπίντ: Ηρθε η ώρα να φύγει ο Νετανιάχου

O αρχηγός της ισραηλινής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ τόνισε την Πέμπτη ότι έχει έρθει η ώρα για την αντικατάσταση του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο κεντρώος Λαπίντ, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός για σύντομο χρονικό διάστημα πέρυσι, υποστήριξε ότι μια μεγάλη πλειοψηφία των 120 βουλευτών της Κνεσέτ θα στήριζε έναν νέο κυβερνητικό συνασπισμό με επικεφαλής το κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου αλλά χωρίς τον τελευταίο στη θέση του πρωθυπουργού. 

«Ήρθε η ώρα να εγκαθιδρύσουμε μια κυβέρνηση εθνικής ανασυγκρότησης. Επικεφαλής θα είναι το Λικούντ, ο Νετανιάχου και οι ακραίοι θα αντικατασταθούν, πάνω από 90 μέλη της Κνεσέτ θα είναι μέλη του συνασπισμού για την αποκατάσταση και την επανασύνδεση» έγραψε στο X ο Λαπίντ. 

Το Λικούντ του Νετανιάχου είναι το μεγαλύτερο κόμμα στον κυβερνητικό συνασπισμό του Ισραήλ, στον οποίο μετέχουν και υπερεθνικιστικά και θρησκευτικά κόμματα. Ελέγχουν από κοινού τις 64 από τις 120 έδρες της Βουλής. 

O Λαπίντ αρνήθηκε να συμμετάσχει στο πολεμικό συμβούλιο υπό τον Νετανιάχου στο ξεκίνημα του πολέμου, μολονότι άλλοι κεντρώοι πολιτικοί δέχτηκαν.

«Ακούω αυτούς που λένε ότι τώρα δεν είναι η ώρα. Περιμέναμε 40 ημέρες, δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι μια κυβέρνηση η οποία δεν θα ασχοληθεί με τίποτα άλλο παρά με την ασφάλεια και την οικονομία» ανέφερε ο Λαπίντ στο X.

«Δεν μπορούμε να αντέξουμε ένα ακόμα εκλογικό κύκλο τον επόμενο χρόνο στον οποίο θα συνεχίσουμε να πολεμάμε και να εξηγούμε γιατί η άλλη πλευρά είναι μια καταστροφή» πρόσθεσε. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v