Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Oι νομικές περιπέτειες του Τζον Πόλσον στο Πουέρτο Ρίκο

O Πόλσον έχει επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια την τελευταία δεκαετία στο real estate του Πουέρτο Ρίκο. Η νομική διαμάχη με πρώην συνεργάτη και οι κατηγορίες για υπεξαίρεση.

Oι νομικές περιπέτειες του Τζον Πόλσον στο Πουέρτο Ρίκο

Ο Τζον Πόλσον αποκόμισε μεγάλα κέρδη στοιχηματίζοντας το 2008 ότι η αγορά κατοικίας θα καταρρεύσει αλλά η δραστηριοποίηση του στον τομέα του real estate στο Πουέρτο Ρίκο δεν είναι τόσο ρόδινη.

Ο 67χρονος έχει ξοδέψει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια την τελευταία δεκαετία αγοράζοντας και αναπτύσσοντας πολυτελή θέρετρα, διαμερίσματα και πολυώροφα γραφεία στο Πουέρτο Ρίκο. Η κυβέρνηση του νησιού έχει εισαγάγει φορολογικές ελαφρύνσεις για να προσελκύσει πλούσιους αγοραστές κατοικιών και επιχειρήσεις, και ο Πόλσον έχει δηλώσει ότι πρόκειται για ευκαιρία παρόμοια με το Μαϊάμι πριν από την εκρητική του άνθηση τη δεκαετία του 1980.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει η WSJ ο Πόλσον έχει έρθει σε ρήξη με τον επενδυτικό του εταίρο στο Πουέρτο Ρίκο, τον γεννημένο στο Πακιστάν, Φαχάντ Γκαφάρ.

Η διαμάχη ήρθε στη δημοσιότητα τον Σεπτέμβριο, όταν ο 39χρονος επιχειρηματίας μήνυσε τον Πόλσον. Ο Γκαφάρ ισχυρίστηκε ότι είχε παραπλανηθεί για να επενδύσει 17 εκατομμύρια δολάρια σε μια εταιρεία από το Πουέρτο Ρίκο που διαθέτει αντιπροσωπείες πολυτελών αυτοκινήτων.

Σε μεταγενέστερη κατάθεση στο δικαστήριο, οι δικηγόροι του Γκαφάρ είπαν ότι ο Πόλσον εκνευρίστηκε όταν ανακάλυψε ότι ο Γκαφάρ επρόκειτο να κερδίσει περίπου 290 εκατομμύρια δολάρια από τις επιχειρήσεις στο Πουέρτο Ρίκο λόγω συμφωνίας διανομής κερδών. Αυτό έκανε τον Πόλσον «εξαιρετικά ζηλιάρη και εχθρικό» και τελικά τον οδήγησε να διώξει τον πρώην συνεταίρο του.

Οι δικηγόροι του Πόλσον αρνήθηκαν ότι ο Γκαφάρ παραπλανήθηκε για οποιαδήποτε επένδυση. Κατέθεσαν δική τους αγωγή περίπου 190 εκατομμυρίων δολαρίων βάσει της νομοθεσίας κατά του εκβιασμού. Κατηγόρησαν τον Γκαφάρ ότι υπεξαίρεσε περιουσιακά στοιχεία για να χρηματοδοτήσει έναν εξωφρενικό τρόπο ζωής για τον εαυτό του και την οικογένειά του.

Η μήνυση υποστηρίζει ότι ο Γκαφάρ χρέωσε 3,4 εκατομμύρια δολάρια προσωπικών εξόδων στις εταιρείες του Πόλσον. Το ποσό περιλαμβάνει περισσότερα από 100.000 δολάρια για αγορές Louis Vuitton, 20.000 δολάρια για ένα βραδινό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Λας Βέγκας και 14.000 δολάρια για διακοπές στο ξενοδοχείο Burj Al Arab του Ντουμπάι, σύμφωνα με τη μήνυση. 

Σε συνέντευξή του, ο Πόλσον αρνήθηκε ότι έδιωξε τον Γκαφάρ για τα χρήματα τα οποία είχε κερδίσει, λέγοντας ότι ήταν πάντα χαρούμενος να ανταμείβει το προσωπικό που βοηθούσε την επιχείρησή του να πάει καλά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v