Ανταρσία στην OpenAI: Στελέχη ζητούν επιστροφή του Αλτμαν

Με αποχώρηση από την OpenAI και ένταξη στο δυναμικό της Microsoft απειλούν 490 στελέχη του startup. Ζητούν επιστροφή του Αλτμαν στη θέση του CEO και παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ανταρσία στην OpenAI: Στελέχη ζητούν επιστροφή του Αλτμαν

Επιστολή με την οποία απειλούν να αποχωρήσουν από την OpenAI, αν δεν παραιτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο, υπέγραψαν τη Δευτέρα 490 υπάλληλοι του startup τεχνητής νοημοσύνης, ζητώντας την επαναφορά του Σαμ Άλτμαν στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, μαζί με τον συνιδρυτή και πρώην πρόεδρο Γκρεγκ Μπρόκμαν.

Ο Άλτμαν απολύθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο την Παρασκευή.

«Η διαδικασία μέσω της οποίας εκδιώξατε τον Σαμ Άλτμαν και απομακρύνατε τον Γκρεγκ Μπρόκμαν από το Διοικητικό Συμβούλιο έχει θέσει σε κίνδυνο όλη αυτή τη δουλειά και υπονόμευσε την αποστολή και την εταιρεία μας», αναφέρεται στην επιστολή που επικαλείται το Wired. «Η συμπεριφορά σας κατέστησε σαφές ότι δεν είχατε την αρμοδιότητα να επιβλέπετε το OpenAI».

Είναι αξιοσημείωτο ότι στους υπογράφοντες της επιστολής περιλαμβάνεται ο  Ίλια Σούτσκεβερ, επικεφαλής επιστήμονας της εταιρείας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της, ο οποίος έχει κατηγορηθεί εξαρχής για την οργάνωση του «πραξικοπήματος» κατά του Άλτμαν.

Λίγο πριν από τη δημοσιοποίηση της επιστολής, ο Σούτσκεβερ δημοσίευσε στο X: «Λυπάμαι βαθιά για τη συμμετοχή μου στις ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου. Ποτέ δεν είχα σκοπό να βλάψω την OpenAI. Λατρεύω όλα όσα έχουμε φτιάξει μαζί και θα κάνω ό,τι μπορώ για να επανενώσω την εταιρεία».

Όπως μεταδίδει το Wired, κάποια στελέχη της OpenAI έμειναν ξύπνια όλη τη νύχτα συζητώντας ποια πορεία πρέπει να ακολουθήσουν μετά την είδηση ότι ο Άλτμαν δεν θα επέστρεφε στην OpenAI. Πολλά στελέχη ήταν απογοητευμένα για την έλλειψη επικοινωνίας σχετικά με την απόλυση του Άλτμαν.

Στην επιστολή, τα στελέχη της OpenAI απειλούν να ακολουθήσουν τον Άλμταν στη Microsoft. «H Μicrosoft μάς διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν θέσεις για όλους τους υπαλλήλους της OpenAI στη νέα της θυγατρική, αν θέλουμε να πάμε», τονίζουν. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v