Παραιτείται ο CEO της Binance, διακανονισμός με ΗΠΑ

Ο Changpeng Zhao θα δηλώσει ένοχος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και θα πληρώσει πρόστιμο $4 δισ. Αποτρέπεται η χρεοκοπία της Binance.

Παραιτείται ο CEO της Binance, διακανονισμός με ΗΠΑ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Binance Changpeng Zhao (CZ) σχεδιάζει να παραιτηθεί από τη θέση του, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Εκτός από αυτό, φέρεται ότι σκοπεύει να δηλώσει ένοχος για ποινικές και αστικές κατηγορίες που αφορούν τη νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ως μέρος διακανονισμού περίπου 4 δισ. δολαρίων με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

Οι πηγές που επικαλείται το μέσο, ισχυρίζονται πως ο CZ σχεδιάζει να δηλώσει την ενοχή του σε δικαστήριο του Σιάτλ. Η επιβολή του προστίμου και η ομολογία θα επιτρέψουν στην Binance να συνεχίσει να λειτουργεί, αποτρέποντας μια άλλη χρεοκοπία, ακόμα πιο μεγάλη από αυτήν του FTX.

Η συμφωνία θα σημάνει το τέλος της διαμάχης του Υπουργείου Δικαιοσύνης με το ανταλλακτήριο. Μια διαμάχη που χρονολογείται από το 2018.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συμφωνία γίνεται με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Συμβάσεων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων (Commodity Futures Trading Commission). Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) δεν συμμετέχει, διαφωνώντας με τον διακανονισμό.

Η Commodity Futures Trading Commission (CFTC), κατηγορεί την Binance ότι η εταιρεία πρόσφερε παράγωγα κρυπτονομισμάτων, όπως futures και options, σε πολίτες των ΗΠΑ χωρίς να έχει λάβει άδεια από τις αρχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v