Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EKT: Aνοιχτή σε νέα αύξηση επιτοκίων αν χρειαστεί

Τα μέλη του Δ.Σ. που συναντήθηκαν στην Αθήνα πριν από έναν μήνα αναγνώρισαν ότι έπρεπε να «αποφύγουν μια αδικαιολόγητη χαλάρωση των χρηματοοικονομικών συνθηκών», σύμφωνα με τα πρακτικά.

EKT: Aνοιχτή σε νέα αύξηση επιτοκίων αν χρειαστεί

Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συμφώνησαν στην προηγούμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου να κρατήσουν ανοικτό το ενδεχόμενο για μία ακόμα αύξηση επιτοκίων, ακόμα και αν δεν ήταν μέρος του «βασικού σεναρίου».

Τα μέλη του Δ.Σ. που συναντήθηκαν στην Αθήνα πριν από έναν μήνα αναγνώρισαν ότι έπρεπε να «αποφύγουν μια αδικαιολόγητη χαλάρωση των χρηματοοικονομικών συνθηκών», σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη. 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, τα πρακτικά δείχνουν ότι τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. είχαν την άποψη ότι είχαν κάνει αρκετά για να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό τα επόμενα χρόνια. 

«Οι περισσότεροι δείκτες του πληθωρισμού φαίνεται πως κορυφώθηκαν και συνεχίζουν να κινούνται πτωτικά, ένα σήμα που το Διοικητικό Συμβούλιο περιμένε εδώ και μήνες» σημειώνεται στα πρακτικά. 

Οι αξιωματούχοι συμφώνησαν, ωστόσο, ότι θα πρέπει να είναι έτοιμοι για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων αν χρειαστεί ακόμα και αν αυτό δεν είναι μέρος του τρέχοντος βασικού σεναρίου.

Κάποιοι αξιωματούχοι επισήμαναν επίσης ότι ο πληθωρισμός παραμένει επίμονα υψηλός και ότι οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις για τον πληθωρισμό παραμένουν πάνω από τον στόχο του Διοικητικού Συμβουλίου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v