Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντε Γκαλό: Η ΕΚΤ δεν θα αυξήσει ξανά τα επιτόκια

Την πεποίθηση ότι ο τρέχον κύκλος σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής έλαβε τέλος εξέφρασε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ. Νωρίς ακόμα για μειώσεις επιτοκίων.

Ντε Γκαλό: Η ΕΚΤ δεν θα αυξήσει ξανά τα επιτόκια

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα προχωρήσει σε νέες αυξήσεις επιτοκίων εκτός και αν υπάρξει κάποιο αναπάντεχο συμβάν, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό. 

«Αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις, δεν πιστεύω ότι η ΕΚΤ θα αυξήσει ξανά τα επιτόκια» υπογράμμισε ο Βιλερουά στην τηλεόραση του France 5. «Μια σταδιακή μείωση στα επιτόκια θα γίνει μια ημέρα, αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί» σημείωσε.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ΕΚΤ δεσμεύεται να οδηγήσει τον πληθωρισμό προς τον στόχο του 2% ώς το 2025.

Νάγκελ: Η ΕΚΤ να αντισταθεί στον πειρασμό να μειώσει πρόωρα τα επιτόκια

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να αντισταθεί στον πειρασμό να μειώσει πρόωρα τα επιτόκια καθώς το πιο δύσκολο κομμάτι της μάχης κατά του πληθωρισμού μπορεί να βρίσκεται μπροστά μας, προειδοποίησε νωρίτερα την Πέμπτη ο πρόεδρος της Bundesbank Γιοακίμ Νάγκελ.

«Είμαστε αντιμέτωποι με το πιο δύσκολο κομμάτι του ταξιδιού μας», τόνισε ο Νάγκελ σε ομιλία του στο Μιλάνο. «Χρειαζόμαστε την υπομονή να περιμένουμε να εκδηλωθούν πλήρως οι επιπτώσεις της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής στον πληθωρισμό», πρόσθεσε.

«Ακόμα και αν οι τιμές της ενέργειας παραμείνουν εκεί που είναι, αναμένω ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί ξανά λίγο», σημείωσε ο Νάγκελ. «Για κάποιους μήνες ακόμα, ο δρόμος θα είναι δύσκολος, με σκαμπανεβάσματα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v