Πενταετής φυλάκιση σε Ρώσο που αγόρασε πιστοποιητικό θανάτου για να μην πάει στον πόλεμο

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος, αγόρασε το πιστοποιητικό επειδή ανησυχούσε για την ψυχική υγεία της συζύγου του, η οποία φοβόταν για τη ζωή του.

Πενταετής φυλάκιση σε Ρώσο που αγόρασε πιστοποιητικό θανάτου για να μην πάει στον πόλεμο

Το περιφερειακό στρατοδικείο στην πόλη Ουλάν -Ουντέ της δημοκρατίας της Μπουργιατίας, που βρίσκεται στη Σιβηρία, καταδίκασε σε φυλάκιση πέντε ετών με την κατηγορία της λιποταξίας επίστρατο, ο οποίος αγόρασε πλαστό πιστοποιητικό για τον θάνατό του, για να μην πάει να πολεμήσει στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την εκδοχή της ανάκρισης, ο Ζορίγκο Αραμπζάγεφ πήρε άδεια τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους και δεν επέστρεψε στον στρατό. Όταν η στρατονομία πήγε στο σπίτι του Αραμπζάγεφ, ο γιός του, τους έδειξε το πιστοποιητικό θανάτου του πατέρα του. Αργότερα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το πιστοποιητικό ήταν πλαστό. Ο Αραμπζάγεφ συνελήφθη τον Μάιο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος, αγόρασε το πιστοποιητικό επειδή ανησυχούσε για την ψυχική υγεία της συζύγου του, η οποία φοβόταν για τη ζωή του. Δύο μήνες πριν επιστρατευθεί ο Αραμπζάγεφ, ο μεγαλύτερος γιός του σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v