Alert από Κίνα για αναπνευστικές ασθένειες, προβλέπει επιδημία

Ασθένειες του αναπνευστικού αναμένεται να χτυπήσουν σκληρά τον ευρύτερο πληθυσμό κατά τον πρώτο χειμώνα μετά τους περιορισμούς της Covid-19.

Alert από Κίνα για αναπνευστικές ασθένειες, προβλέπει επιδημία

Η Κίνα είπε ότι η αύξηση της πνευμονίας που προκαλείται από το μυκόπλασμα στα παιδιά δείχνει σημάδια ύφεσης, αλλά προειδοποίησε ότι άλλες ασθένειες του αναπνευστικού είναι πιθανό να πλήξουν σκληρά τον ευρύτερο πληθυσμό κατά τον πρώτο χειμώνα της ηπειρωτικής χώρας μετά τους περιορισμούς της Covid.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι υγειονομικές αρχές στο Πεκίνο λένε ότι η γρίπη, ο αδενοϊός και ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός έχουν ξεπεράσει το μυκόπλασμα ως τα πιο συχνά ανιχνευόμενα παθογόνα μεταξύ των ασθενών στα κορυφαία παιδιατρικά ιατρικά κέντρα της πόλης. Το Tianjin και ο οικονομικός κόμβος της Σαγκάης έχουν επίσης δει τα ποσοστά θετικότητας στο μυκόπλασμα να πέφτουν τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Ωστόσο, ακόμη και καθώς ο κίνδυνος για τα παιδιά από το μυκόπλασμα υποχωρεί, η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας δήλωσε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ότι η εξάπλωση αρκετών παθογόνων του αναπνευστικού θα μπορούσε να προκαλέσει μια μεγάλη επιδημία από τώρα και έως την επόμενη άνοιξη.

Η σταθερή αύξηση της πνευμονίας μεταξύ των παιδιών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία αυτόν τον μήνα ώθησε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να κάνει έρευνα με το Πεκίνο. Η Κίνα είπε ότι γνωστά μικρόβια προκαλούν το ξέσπασμα - κυρίως μυκόπλασμα, μια βακτηριακή λοίμωξη που συνήθως οδηγεί σε ήπια κρυολογήματα σε μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες, αλλά θα μπορούσε να προκαλέσει πιο σοβαρή ασθένεια στα μικρότερα παιδιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v