Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Barclays: Αγοράζει το στεγαστικό χαρτοφυλάκιο £3 δισ. της Metro Bank

Αίσια έκβαση στην αναζήτηση αγοραστή των στεγαστικών δανείων. Ταυτόχρονα, η βρετανική Metro Bank ανακοίνωσε ότι οι μέτοχοί της στηρίζουν με συντριπτική πλειοψηφία το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης, ύψους 925 εκατ. λιρών.

Barclays: Αγοράζει το στεγαστικό χαρτοφυλάκιο £3 δισ. της Metro Bank

H Barclays βρίσκεται σε αποκλειστικές συνομιλίες προκειμένου να αγοράσει το χαρτοφυλάκιο στεγαστικών δανείων της βρετανικής τράπεζας Metro Bank, ύψους 3 δισ. λιρών, σύμφωνα με το Sky News.

Από τις αρχές Οκτωβρίου η Metro αναζητά αγοραστή για τα στεγαστικά δάνειά της και η Barclays φαίνεται τώρα πως βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση για να εξασφαλίσει τη συμφωνία.

Ταυτόχρονα, όπως μεταδίδει ο Guardian, η Metro Bank ανακοίνωσε ότι οι μέτοχοί της στηρίζουν με πλειοψηφία άνω του 90% το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης, ύψους 925 εκατ. λιρών.

Η ανακεφαλαιοποίηση, την οποία έχουν ήδη εγκρίνει οι κάτοχοι ομολόγων, ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα μετά από ένα Σαββατοκύριακο έντονων συνομιλιών για μια συμφωνία διάσωσης.

Το πακέτο περιλαμβάνει αύξηση κεφαλαίου 325 εκατ. λιρών, συμπεριλαμβανομένων 150 εκατ. νέων ιδίων κεφαλαίων από τους μετόχους και 600 εκατ. λιρών αναχρηματοδότησης χρέους.

Το πακέτο των 925 εκατ. λιρών θα αναδείξει τον Κολομβιανό δισεκατομμυριούχο Jaime Gilinski Bacal σε πλειοψηφικό μέτοχο.

Ο Μπακάλ έχτισε το όνομά του εξαγοράζοντας φτηνά τα περιουσιακά στοιχεία προβληματικών τραπεζών. Θα συνεισφέρει 102 εκατ. λίρες στη βρετανική τράπεζα και το μερίδιό του θα αυξηθεί από 9% σε 53%.

Οι επενδυτές είχαν προειδοποιηθεί ότι εάν το πακέτο απορριφθεί, η Metro Bank πιθανότατα θα κριθεί μη βιώσιμη και θα τεθεί στη διαδικασία πτώχευσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v