Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σουηδία: H Τesla απειλεί το σκανδιναβικό μοντέλο προειδοποιεί επικεφαλής σωματείου

Αν η Tesla δείξει ότι μπορεί να δραστηριοποιείται κανείς στη Σουηδία χωρίς συλλογική σύμβαση, τότε και άλλες εταιρείες μπορούν να μπουν στον πειρασμό να κάνουν το ίδιο, δήλωσε η επικεφαλής του σωματείου IF Metall.

Σουηδία: H Τesla απειλεί το σκανδιναβικό μοντέλο προειδοποιεί επικεφαλής σωματείου

Η άρνηση της Tesla να υπογράψει συλλογική σύμβαση στη Σουηδία απειλεί να υπονομεύσει το μακροπρόθεσμο μέλλον του σουηδικού κοινωνικού μοντέλου το οποίο έχει αποτελέσει το θεμέλιο της οικονομικής ευμάρειας της χώρας,  σύμφωνα με την επικεφαλής του σωματείου που βρίσκεται σε σύγκρουση με την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία. 

Η Μάρι Νίλσον, επικεφαλής του σωματείου IF Metall που βρίσκεται πίσω από την απεργία κατά της Tesla, δήλωσε στους Financial Times ότι το φημισμένο σουηδικό μοντέλο βρίσκεται στην καρδιά της οικονομικής επιτυχίας της χώρας, με τους εργοδότες και τους εργαζόμενους να λαμβάνουν από κοινού αποφάσεις.

«Αν το δείτε αυτό από μια μακροπρόθεσμη οπτική, θα μπορούσε να είναι μια απειλή για το σουηδικό μοντέλο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μας» πρόσθεσε. 

«Αν η Tesla δείξει ότι μπορεί να δραστηριοποιείται κανείς στη Σουηδία χωρίς συλλογική σύμβαση, τότε και άλλες εταιρείες μπορούν να μπουν στον πειρασμό να κάνουν το ίδιο. Έχουμε ένα επιτυχημένο μοντέλο στη Σουηδία. Προσπαθήσαμε να το εξηγήσουμε. Πολύ σπάνια προκαλείται μια τέτοιου είδους διαμάχη» σημείωσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v