ΕΕ: Επιπλέον €194 εκατ. για εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού

Το Συμβούλιο της ΕΕ ενέκρινε πρόσθετη χρηματοδότηση για εκπαίδευση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Συνολικά έχει χρηματοδοτήσει με €27 δισ. τη στρατιωτική υποστήριξη της χώρας, αλλά «πρέπει να κάνουμε περισσότερα και πιο γρήγορα».

ΕΕ: Επιπλέον €194 εκατ. για εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού

Πρόσθετη χρηματοδότηση για την εκπαίδευση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ύψους 194 εκατ. ευρώ, ενέκρινε σήμερα το Συμβούλιο της ΕΕ.

Αυτή η πρόσθετη χρηματοδότηση θα χορηγηθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ειρήνης (EPF), ανεβάζοντας το συνολικό ποσό βοήθειας στα 255 εκατ. ευρώ προκειμένου να συνεχιστεί η μεγάλης κλίμακας εκπαίδευση του προσωπικού των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και να επιτραπεί στα κράτη-μέλη της ΕΕ να παρέχουν τον απαραίτητο εκπαιδευτικό εξοπλισμό και τις προμήθειες.

Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 34.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν εκπαιδευτεί από την έναρξη της εκπαιδευτικής αποστολής της ΕΕ για την Ουκρανία (EUMAM Ukraine).

Συνολικά, η ΕΕ έχει χρηματοδοτήσει με 27 δισ. ευρώ τη στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας, αλλά «πρέπει να κάνουμε περισσότερα και πιο γρήγορα», δήλωσε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα, λίγο μετά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v