Η Λαϊκή Κινεζική Τράπεζα αναμένει ανάπτυξη 5% για το 2023

«Είμαι αισιόδοξος ότι η Κίνα θα έχει υγιή και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη το 2024, αλλά και μετά», δήλωσε ο διοικητής της.

Η Λαϊκή Κινεζική Τράπεζα αναμένει ανάπτυξη 5% για το 2023

Η οικονομία της Κίνας στο σύνολό της συνέχισε να διατηρεί τη δυναμική της ανάκαμψης της, ενώ εκτιμάται ότι θα επιτύχει τον στόχο της οικονομικής ανάπτυξης του 5% για το σύνολο του 2023, όπως δήλωσε ο Παν Γκονγκσένγκ διοικητής της Λαϊκής Κινεζικής Τράπεζας (PBOC).

“Είμαι αισιόδοξος ότι η Κίνα θα έχει υγιή και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη το 2024, αλλά και μετά”, δήλωσε ο Παν στη διάρκεια μιας διάσκεψης υψηλόβαθμων τραπεζικών στελεχών που φιλοξένησε η Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ (HKMA), αλλά και η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) στο Χονγκ Κονγκ.

Αναφορικά με τη μελλοντική πορεία της, η κινεζική οικονομία παραμένει ουσιαστικά ανθεκτική, με δεδομένα τα δυνατά σημεία της, την ικανότητα καινοτομίας, το μέγεθος της κινεζικής αγοράς, το καλό επίπεδο των υποδομών, τις βελτιωμένες βιομηχανικές αλυσίδες, αλλά και το οικονομικά αναπτυσσόμενο και καλά εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό, μεταξύ άλλων θετικών χαρακτηριστικών, όπως τόνισε ο Παν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v