Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύγκρουση Σούνακ-Στάρμερ στη Βουλή για τον Κ. Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να ταπεινώσει τον Ελληνα ομόλογό του, δήλωσε ο ηγέτης των Εργατικών. Εδωσε δεσμεύσεις και δεν τις τήρησε, απάντησε ο Ρ. Σούνακ. Πηγές Μαξίμου: Είπαμε ότι είχαμε να πούμε.

Σύγκρουση Σούνακ-Στάρμερ στη Βουλή για τον Κ. Μητσοτάκη

Ο Ρίσι Σούνακ υπεραμύνθηκε της απόφασής του να ματαιώσει τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας στη Βουλή. Ο Βρετανός πρωθυπουργός επιμένει ότι είχε συμφωνηθεί μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου να μη συζητηθεί το ζήτημα των Γλυπτών, γεγονός το οποίο η Ελλάδα αρνήθηκε. «Οταν γίνονται συγκεκριμένες δεσμεύσεις και δίνονται διαβεβαιώσεις προς αυτή τη χώρα, πρέπει να τηρούνται», είπε. 

Ο διαπληκτισμός του με τον ηγέτη των Εργατικών Κιρ Στάρμερ ήταν έντονος.

Ο ηγέτης των Εργατικών, ακούγοντας τον Σoυνάκ, είπε: «Ο πρωθυπουργός τα έχασε».

Το θέμα άνοιξε ο Κιρ Στάρμερ. Είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι «ένας οικονομικός μας σύμμαχος, ένας σημαντικός μας εταίρος στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Αλλά αντί να χρησιμοποιήσει (ο Σούνακ) αυτήν τη συνάντηση για να συζητήσει αυτά τα σοβαρά θέματα, προσπάθησε να τον ταπεινώσει και ακύρωσε την τελευταία στιγμή».

Πηγές Μαξίμου: Είπαμε ότι είχαμε να πούμε

Στο πνεύμα των καλών μακροχρόνιων σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, τις οποίες και επιθυμούμε να διατηρήσουμε, δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε απ’ όσα έχουμε ήδη πει, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σχετικά με τα όσα είπε ο Ρίσι Σούνακ στη βρετανική Βουλή.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v