H Honda επενδύει €3 δισ. σε ηλεκτρικές μοτοσικλέτες

Ο ετήσιος στόχος πωλήσεων αυξάνεται σε 4 εκατομμύρια μοτοσικλέτες. Νέα εργοστάσια, νέες μπαταρίες, έμφαση στην ασιατική αγορά. Ενισχύθηκαν κατά 23% η παραγωγή και οι πωλήσεις αυτοκινήτων.

H Honda επενδύει €3 δισ. σε ηλεκτρικές μοτοσικλέτες

Η Honda θα επενδύσει 500 δισ. γεν (3 δισ. ευρώ) στην παραγωγή ηλεκτρικών μοτοσικλετών έως το 2030, αυξάνοντας τον στόχο της για ετήσιες πωλήσεις 4 εκατ. μοτοσικλετών την ίδια χρονιά, έναντι προηγούμενου στόχου 3,5 εκατ., όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να παρουσιάσει 30 νέα μοντέλα μέχρι τότε, ενώ από το 2027 θα αρχίσει να λειτουργεί εργοστάσια που θα παράγουν αποκλειστικά ηλεκτρικές μοτοσικλέτες. Η νέα τεχνολογία θα μειώσει το μήκος της γραμμής συναρμολόγησης κατά περίπου 40%.

Παράλληλα, η εταιρεία υπογραμμίζει ότι στοχεύει να επεκτείνει το μερίδιο αγοράς της σε Ινδία και Νοτιοανατολική Ασία, όπου είναι «πολύ πιθανό» να βρίσκονται οι νέες εγκαταστάσεις.

Η Honda πρόσθεσε ότι αναπτύσσει μπαταρίες σιδηροφωσφορικού λιθίου, τις οποίες προγραμματίζει να έχει υιοθετήσει το 2025.

Μεσομακροπρόθεσμα, η Honda θα επικεντρωθεί σε μπαταρίες με υψηλή ενεργειακή πυκνότητα, αποσκοπώντας στη χρήση μπαταριών πλήρως στερεάς κατάστασης που βρίσκονται υπό ανάπτυξη. Στόχος είναι να μειωθεί κατά 50% το κόστος των ηλεκτρικών μοτοσικλετών.

Η εταιρεία στοχεύει σε περιθώριο λειτουργικού κέρδους άνω του 10% για τις μοτοσικλέτες της το 2030 και πάνω από 5% για τις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες.

Η παγκόσμια παραγωγή αυτοκινήτων της Honda ανήλθε σε 404.276 μονάδες τον Οκτώβριο, αυξημένη κατά 23% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν επίσης κατά 23%, σε περίπου 372.000 αυτοκίνητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v