Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαθιά ριζωμένη σε ύφεση η μεταποίηση στην ευρωζώνη

Ελαφρώς πιο ήπια η συρρίκνωση τον Νοέμβρη. Εκτο διαδοχικό μήνα μείωσαν προσωπικό τα εργοστάσια στην ευρωζώνη.

Βαθιά ριζωμένη σε ύφεση η μεταποίηση στην ευρωζώνη

Η ευρεία ύφεση της μεταποιητικής δραστηριότητας της ευρωζώνης κατέβασε ελαφρώς ταχύτητα τον περασμένο μήνα, αλλά ο κλάδος παρέμεινε βαθιά ριζωμένος σε συρρίκνωση, ωθώντας τα εργοστάσια να μειώσουν τα επίπεδα προσωπικού για έκτο συνεχόμενο μήνα.

Οπως σημειώνει το Reuters, ο τελικός Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της HCOB στη ζώνη του ευρώ, που καταρτίστηκε από την S&P Global, αυξήθηκε στο 44,2 τον Νοέμβριο από το 43,1 του Οκτωβρίου, υψηλότερα από την προκαταρκτική εκτίμηση για 43,8. Μια ένδειξη κάτω από το όριο των 50 μονάδων δείχνει συρρίκνωση της δραστηριότητας.

Ένας δείκτης που μετρά την παραγωγή, ο οποίος τροφοδοτεί τον σύνθετο PMI που αναμένεται την Τρίτη και θεωρείται καλός δείκτης οικονομικής υγείας, αυξήθηκε στο 44,6 από 43,1.

Η συνολική ζήτηση μειώθηκε για 19ο μήνα, αν και ο δείκτης νέων παραγγελιών διαμορφώθηκε στο 41,5 από 39,0, σε υψηλό έξι μηνών.

Ο δείκτης απασχόλησης έπεσε σε χαμηλό που δεν είχε παρατηρηθεί από τον Αύγουστο του 2020, όταν η πανδημία Covid-19 εδραίωσε την επιρροή της στον κόσμο.

Ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών του Ηνωμένου Βασιλείου στον τομέα μεταποίησης διαμορφώθηκε στις 47,2 μονάδες τον Νοέμβριο, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 2,4 μονάδων δείκτη σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και αύξηση 0,5 μονάδων από την προκαταρκτική μέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v