Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκια νωρίτερα από το αναμενόμενο

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα άλλαξε την πρόβλεψή της, ώρες αφότου τα στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στην περιοχή αποδυναμώθηκε αισθητά προς τον στόχο του 2%.

Goldman Sachs: Η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκια νωρίτερα από το αναμενόμενο

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα περιμένει όσο προβλεπόταν προηγουμένως για να μειώσει τα επιτόκιά της, με την πρώτη μείωση να αναμένεται τώρα το δεύτερο τρίμηνο, δήλωσαν οικονομολόγοι της Goldman Sachs.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα άλλαξε την πρόβλεψή της σε έκθεσή της την Πέμπτη, ώρες αφότου τα στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στην περιοχή αποδυναμώθηκε αισθητά προς τον στόχο του 2%, που στόχευαν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν προηγουμένως μια κίνηση στο τρίτο τρίμηνο.

«Ενώ βλέπουμε ένα σημαντικό εμπόδιο για μειώσεις επιτοκίων πριν από το δεύτερο τρίμηνο, οι κίνδυνοι γύρω από τη βασική μας γραμμή στρέφονται σαφώς προς έναν ταχύτερο κύκλο μείωσης, εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να επιβραδύνεται ταχύτερα από το αναμενόμενο ή εάν η ανάπτυξη δεν βελτιωθεί το επόμενο έτος», έγραψαν οι αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v