Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαουδική Αραβία: Επέκταση της μείωσης της παραγωγής αργού και μετά τον Μάρτιο

Οι περικοπές στην παραγωγή αργού του ΟΠΕΚ+ κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα θα αποσυρθούν μόνο μετά από εξέταση των συνθηκών στις αγορές και χρησιμοποιώντας μια «σταδιακή προσέγγιση», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας του Ριάντ.

Σαουδική Αραβία: Επέκταση της μείωσης της παραγωγής αργού και μετά τον Μάρτιο

H μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ+ μπορεί «σίγουρα» να επεκταθεί και μετά το πρώτο τρίμηνο αν χρειαστεί, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν, υποσχόμενος ότι η περικοπή θα εφαρμοστεί πλήρως. 

Οι περικοπές στην παραγωγή κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, οι μισές από τις οποίες προέρχονται από τη Σαουδική Αραβία, θα αποσυρθούν μόνο μετά από εξέταση των συνθηκών στις αγορές και χρησιμοποιώντας μια «σταδιακή προσέγγιση».

«Πιστεύω πραγματικά ότι η μείωση της παραγωγής κατά 2,2 εκατ. βαρέλια θα γίνει» τόνισε ο Αμπντουλαζίζ τη Δευτέρα. «Πιστεύω ειλικρινά ότι τα 2,2 εκατ. θα ξεπεράσουν και τη συνήθη άνοδο των αποθεμάτων που λαμβάνει χώρα το πρώτο τρίμηνο. Υπάρχουν ήδη σημάδια ότι η ζήτηση βελτιώνεται» υπογράμμισε. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας σημείωσε ότι θα ήθελε να δει και μια μείωση της παραγωγής από τη Ρωσία αλλά τόνισε ότι δεν κατόρθωσε να πείσει τον ομόλογό του. 

«Προσπαθήσαμε. Γνωρίζουμε επίσης ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για τη Ρωσία να μειώσει την παραγωγή τον χειμώνα» υποστήριξε. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v