Η Nokia έχασε ντιλ $14 δισ. με AT&T από την Ericsson

Οι μετοχές της Nokia που είναι εισηγμένες στο Ελσίνκι υποχώρησαν πάνω από 9%, μετά την είδηση ότι η μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της η σουηδική Ericsson κέρδισε τη συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία. Ο τίτλος στη Στοκχόλμη ενισχύθηκε πάνω από 9%.

Η Nokia έχασε ντιλ $14 δισ. με AT&T από την Ericsson

Οι μετοχές της φινλανδικής Nokia υποχώρησαν σε χαμηλό τριετίας, καθώς η εταιρεία τηλεπικοινωνιών έχασε σε μια σημαντική συμφωνία για την ανάπτυξη ενός νέου δικτύου τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ με την AT&T.

Οι μετοχές της Nokia που είναι εισηγμένες στο Ελσίνκι υποχώρησαν πάνω από 9%, λόγω της είδησης ότι η AT&T θα συνεργαστεί με τη σουηδική ανταγωνίστρια Ericsson, η οποία θα κατασκευάσει εξοπλισμό 5G για το έργο στο εργοστάσιό της στο Lewisville του Τέξας. Οι μετοχές της Ericsson που είναι εισηγμένες στη Στοκχόλμη ενισχύθηκαν πάνω από 9%.

Η AT&T μπορεί να δαπανήσει σχεδόν 14 δισ. δολ. για 5ετές συμβόλαιο με την Ericsson, δήλωσαν οι εταιρείες τη Δευτέρα. Η συνεργασία καλύπτει την ανάπτυξη ενός ανοικτού δικτύου (Open RAN) στις ΗΠΑ, το οποίο η AT&T αναμένει να χρησιμοποιήσει για το 70% της κίνησης του ασύρματου δικτύου της μέχρι τα τέλη του 2026.

Η απόφαση συνεργασίας πλήττει σημαντικά τη Nokia λόγω της απώλειας μεριδίου αγοράς ως προμηθευτή στην AT&T, η οποία θα επιδιώξει την αντικατάσταση του υπάρχοντος εξοπλισμού σε πολλά σημεία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nokia, Πέκα Λούντμαρκ, χαρακτήρισε τα νέα «απογοητευτικά», αλλά είπε ότι η εταιρεία παρέμεινε «πλήρως αφοσιωμένη» στο Open RAN και είχε μια στρατηγική για να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητές της και να βελτιώσει την κερδοφορία της.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει ήδη μια προβληματική οικονομική εικόνα, μετά από μια βουτιά στα κέρδη του τρίτου τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v